Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Rekord. Tøse-Runden er verdens største motionscykelløb kun for kvinder. Det arrangeres af Køge Cykel Rings Venner. Arkivfoto: Martin Lehmann

Rekord. Tøse-Runden er verdens største motionscykelløb kun for kvinder. Det arrangeres af Køge Cykel Rings Venner. Arkivfoto: Martin Lehmann

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Verdens største cykelløb for kvinder starter i dag

Det legendariske cykelløb Tøse-Runden samler 5.500 kvinder.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I dag, lørdag, slider cirka 5.500 kvinder sig gennem den 112 km lange Tøse-Runden med start og slut i Køge.

SE STARTLISTENog dit starttidspunkt her

Mange har trænet sammen eller alene i adskillige måneder op til den store dag, så det ville være ærgerligt at lade formen dykke bagefter.

For når rusen oven på bedriften har lagt sig, gælder det om at bevare motivationen og holde fast i træningen.

»Tag cyklen, så meget du overhovedet kan i hverdagene. Tag den med på indkøb og til arbejde, og prøv at oparbejde en rytme med at træne jævnligt«, opfordrer Ella Friis på 59 år. Hun har kørt racercykel i 18 år og deltaget i Tøse-Runden mindst 10 gange. I dag kører hun med sit cykelhold, Team Rynkeby.

Spring ikke træningen over
Hvis du træner kontinuerligt, er det kun svært at motivere dig selv i begyndelsen. På et tidspunkt sker der et omslag, så du slet ikke kan undvære dine cykelture.

»Selv om jeg har travle perioder, hvor det ville være nærliggende at droppe træningen, presser jeg den ind alligevel. Det er dumt at lade træningen udgå. Hvis jeg ikke træner, bliver jeg irritabel, og jeg føler mig ikke godt tilpas«.

Til sommer skal Ella Friis køre den lange vej fra København til Paris på blot syv dage med Team Rynkeby. For at træne til dette cykler hun tre gange om ugen – onsdag aften og lørdag og søndag om dagen. Hun har fundet en rytme i træningen, der fungerer for hende, og holdkammeraterne har også en hel del betydning for motivationen:

»Efter et løb som Tøse-Runden kan man jo fortsætte med at træne med sit hold eller danne et nyt hold. Det er godt at køre sammen«.

:

Lige nu er dagene lange og lyse, men hvad gør du, når vintertiden melder sig?

»Jeg bruger sådan en hjemmetræner, som man sætter baghjulet op i, så man kan køre på stedet inden døre på sin landevejscykel«.

En hjemmetræner eller hometrainer, som de kalder dem i cykelbutikkerne, koster omkring 1.200 kroner og kan være en god investering i at holde formen hele året.

Kort efter Tøse-Runden kan du se din tid på Køge Cykel Rings Venners hjemmeside www.kcrv.dk/tose-runden

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden