0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Udviklingshæmmede løber DHL for ligeværd

DHL får unge udviklingshæmmede lokket ud at løbe

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
MIE BRINKMANN
Foto: MIE BRINKMANN

SAMMENHOLD. De unge fra Ligeværd stiller med fire hold i aften. Det er en fordobling på to år. Vi var med til deres sidste fællestræning i Husum.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Over 95 procent af deltagerne til DHL-stafetten i København kommer fra firmaer, der animerer medarbejderne til sundhed og samvær.

Men også foreningen Ligeværd bruger DHL-guleroden til at lokke deres unge med indlæringsvanskeligheder ud på grusstierne i månederne op til stafetløbet. Her torsdag aften har Ligeværd fire hold ude at løbe, og det er ny rekord.

SE

»Jeg skal være med for 3. år i træk. Jeg gør det for samværet og for motionens skyld. Faktisk havde jeg ikke løbet, før vi begyndte på DHL-træningen, så det var nyt for mig«, siger Jesper Olsen, der er 31 år og arbejder i køkkenet på Rosenlund, et ældrecenter i Gladsaxe.

Har du fået så meget smag for det, at du fortsætter efter DHL på egen hånd?

»Nej, nej, nej, nej«, siger Jesper Olsen, der til hverdag hellere vil cykle.

Ikke flere kinasutter Løbe-dillen har ellers grebet de unge, der træner ved Husum station, nordvest for København fire gange op til et DHL, kombineret med at de unge løbere så får deres eget program at følge derhjemme.

»De er blevet gode. I starten kom mange af dem i kinasutter, det ser vi ikke mere. Flere af dem måtte ned at gå på vores 1,3 km rundt om mosen her, det behøver de heller ikke længere«, forklarer den stolte løbetræner Preben Renstrøm, mens han må træde til side, fordi halvdelen af flokken kommer bissende på grusstien til ære for fotografen.

SE ARTIKEL

Preben Renstrøm er kommet ind i arbejdet som frivillig, fordi han selv er far til en søn med særlige behov, Johannes, et stort brød i orange rastafari T-shirt, der også løber med. Når han altså ikke lige brokker sig eller ryger sig en smøg, men sådan er det jo nok, når det er ens far, der er træneren.

Debutanten Lone

Lone Jensen på 32 år arbejder som køkkenassistent hos Radiometer. Hun er blevet lokket med til DHL for første gang, fordi hun synes, det lød spændende.

»Hvor jeg sidst har løbet? Det må have været i skolen, og jeg tror, jeg gik det meste af vejen. Men nu har jeg været med til alle træningsgangene her, så jeg tror, jeg kan nå mit mål med DHL. At gennemføre. Og få det overstået«.

FÅ TILSENDT SIDSTE NYTog praktiske informationer mandag til fredag i DHL-ugen ved at trykke her og skrive din mailadresse.

(Du kan selvfølgelig afmelde nyhedsbrevet igen, når det passer dig).

Du kan finde jeres holds tider her på Politiken.dk/motion