Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: THOMAS BORBERG
Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

11.000 skridt om dagen: Får jeg nok motion?

Aktivt ægtepar i midt-tresserne spørger Bente Klarlund, om de er aktive nok.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spørgsmål:

Vi er et ægtepar på henholdsvis 65 og 63 år. Vi er i tvivl om, om vi mon får nok motion.

Vi går hver dag en time til halvanden; det er mellem 8.000 og 11.000 skridt. Min mand spiller tennis hele året, og om sommeren er det flere gange om ugen. Jeg løber 6 km 2 gange om ugen hele året, når sneen ikke kommer i vejen. Derudover cykler vi ofte ind til byen, i biografen etc., men det er i et almindeligt tempo. Jeg dyrker derudover yoga en gang om ugen. Pulsen for os begge kommer kun rigtig op, når vi spiller tennis eller løber.

Jeg er i tvivl om, om jeg kan erstatte løbeturene med gåturene med min mand - får jeg det samme motionsmæssigt ud af at gåturene?

LÆS KLUMME

Svar:

I får masser af hverdagsmotion - og I får pulsen op i hvert fald et par gange om ugen. Det er rigtig godt. Ud fra et snævert sundhedssynspunkt er det bedst for dig at fastholde de to løbeture om ugen, for det er jo her, du får motioneret med høj intensitet. Hvis I kan lægge jeres gåture et sted, hvor der er nogle gode bakker, kan I måske også få pulsen op i hverdagene. Alt i alt er det mit indtryk, at I har nogle gode motionsvaner. FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden