112 KM. Gennem det sydsjællandske landskab sammen med 6-7000 andre til verdens største motionscykelløb for kvinder.
Foto: JENS DRESLING

112 KM. Gennem det sydsjællandske landskab sammen med 6-7000 andre til verdens største motionscykelløb for kvinder.

Motion

Rift om numrene til Tøse-runden

Salget ligger 30 procent foran. Og det er nu, hvis man vil have tidlig start.

Motion

Efter nogle års tilbagegang i deltagerantal er verdens største og ældste motionscykelløb for kvinder på banen igen. Tøse-Runden, 112 km med start på Køge Havn lørdag 2. juni, går mod nye højder, mener arrangøren.

»Vi ligger 30 procent foran, hvad vi havde solgt sidste år på samme tid. Det vil sige godt 2.500 deltagere, så vi forventer 6-7.000 deltagere igen, ligesom vi har været oppe på i de bedste år«.

Det siger Ole Poulsen fra Køges Cykel Rings Venner, der arrangerer løbet. Forklaringen på den større interesse mener han er, at løbet har brugt mere energi på markedsføring – og fordi man har gjort forplejningen bedre.

LÆS ARTIKEL

»Vi er alle blevet mere bevidste om, hvad vi putter i vores mund. Det skal Tøse-Rundens fire depoter også afspejle. Vi har lyttet til kvindernes egne krav, og vi har brugt eksperter for at kunne sikre at pigerne får den rigtige kost. Mørkt brød i stedet for hvidt. Mere næringsrigtigt. Mere frugt og godt pålæg. Det handler ikke kun for at kunne køre langt og hurtigt, men i højere grad for at man også skal have det godt, når man kommer hjem«, siger Ole Poulsen.

Mekanikerhjælp undervejs

Tøse-Runden har i år slået mere på tromme for deres service: mekanikerservice, både rullende hjælp på ruten og i depoterne og opsamlingsbussen, som sørger for dem, der ikke magter at komme i mål.

LÆS ARTIKEL

Endelig gør man en indsats for at rådgive om træning. Lige nu lyder Ole Poulsens råd, at kvinderne bør komme ud på cyklen mindst tre gange om ugen, fra en halv til en hel time. Tættere på start skal distancerne sættes lidt om.

»Men start endelig stille og roligt. Det skal være rart at cykle«.

Det eneste, der haster, er, hvis man ønsker et tidligt startnummer. De grupper, der bliver sendt afsted de første 20 minutter fra kl. 7, er allerede udsolgt.

FACEBOOKBliv ven med Politiken Motion

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden