RESPEKT. Søren Svendsen anbefaler MTB-entusiaster, at man bevæbner sig med sund fornuft, hilser pænt og investerer i et 23-grams ringeklokke. Så har man taget det første skridt til fredelig sameksistens, mener fotografen, der blogger om mountainbikes, kørekultur og udstyr på MTBlog.dk.

RESPEKT. Søren Svendsen anbefaler MTB-entusiaster, at man bevæbner sig med sund fornuft, hilser pænt og investerer i et 23-grams ringeklokke. Så har man taget det første skridt til fredelig sameksistens, mener fotografen, der blogger om mountainbikes, kørekultur og udstyr på MTBlog.dk.

Motion

Skovkonflikt: »Nogle få bindegale mennesker har saboteret nogle spor«

Søren Svendsen, 54 år, fotograf og lidenskabelig MTB-rytter og blogger, tog Tjek med på reportagetur.

Motion

»Det vigtigste for mig er ikke at lave en stort nummer ud af en konflikt, som stort set ikke eksisterer! Nogle få bindegale mennesker har forsøgt at sabotere nogle spor, og straks er vi alle uvenner. Der er selvfølgelig konflikter, ligesom i trafikken, når mange mennesker færdes på forskellig måde de samme steder. Men de er trods alt ret sjældne og ikke særligt store, når vi ellers taler om mennesker med deres sunde fornuft i brug«, siger Søren Svendsen.

LÆS ARTIKEL Han har i 12 år har været medlem af Dansk Mountainbike Klub. For tiden kører han dog mest med en mere løst organiseret gruppe, der kalder sig Gamle Sure Mænd. »Min holdning er, at skoven skal bruges, og at vi alle skal være der. Det er ikke særlig svært, hvis vi bare tager lidt hensyn, og faktisk gælder færdselsloven også i skoven, hvilket er meget praktisk. Det eneste, jeg kan blive rigtig sur over, er rethaveriske folk, som ikke har noget at have det i. For eksempel fodgængere, som bor i nærheden af stien og derfor mener, at skoven kun er for dem. Eller det kan være en hundeejer, der synes, at han altid gået netop på dette sted og luftet i fred og ro, og derfor har en særlig ret«. Med lovpligtig ringeklokke

Søren Svendsen fører an ad det store MTB-spor, som Naturstyrelsen har anlagt i Hareskov og Jonstrup Vang nordvest for København. Denne tirsdag eftermiddag i gylden majsol møder vi kun få vandrere, som Søren Svendsen hilser venligt på og gør plads til. Ellers er resten af skovgæsterne MTB-ryttere.

LÆS ARTIKEL Hvis en skovgæst ikke har bemærket, at der kommer en mountainbike bagfra, har Søren Svendsen en letvægtsringeklokke på styret. »Tidligere var jeg af den overbevisning, at man lige så godt kunne råbe eller pifte, som der er en tradition for i cykelverdenen, men fodgængere føler sig mere forulempede af et råb end en ringeklokke, har jeg erfaret. Ofte ender det i en diskussion om, at man ikke har ringeklokke på cyklen, i stedet for hvad det egentligt handler om, at være sammen på stien, og hvordan man tager hensyn til hinanden. Derfor købte jeg forrige jul en kasse med 50 ringeklokker, 23 gram og med elastikker, så de ikke ødelægger karbonstyr, og der står 'It's the law' på dem, og forærede til alle mine venner. Så nu har vi alle klokker og ringer lystigt. Og det virker!' FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce