HYGGELØB. Vennerne Morten Walther (tv) og Jerk W. Langer på 42,195 km hyggetur på deres egen Skodsborg Marathon, der i højsæson kører 2-3 gange om ugen.
Foto: JERK W. LANGER

HYGGELØB. Vennerne Morten Walther (tv) og Jerk W. Langer på 42,195 km hyggetur på deres egen Skodsborg Marathon, der i højsæson kører 2-3 gange om ugen.

Motion

Læge inviterer til kostpolitisk ukorrekt maraton nr. 100

Der er ingen chip på skoen men masser af peanuts til Skodsborg Marathon.

Motion

6. Oktober kan lægen Jerk W. Langer og medstifteren Morten Walther invitere til maratonløb nummer 100 på ruten i Rudersdal.

Dermed bliver Skodsborg Marathon det første maratonløb i Danmark, der runder det skarpe hjørne, og så er det endda sket på kun 3 år.

LÆS ARTIKEL

»Vi laver en maraton, når vi har lyst. Og helst når det ikke generer familien for meget, for eksempel tirsdag morgen eller torsdag eftermiddag. Det ligger i den oprindelige ånd. Cannonball – et hurtigt arrangeret løb uden så megen organisation«, forklarer Jerk W. Langer.

Billigt og familievenligt
Ideen opstod, fordi han og Morten Walther var begyndt at løbe rigtig mange maraton. Faktisk var de af sted hver weekend.

»Det var lidt belastende for vores familier. Så fandt vi på at lave små, billige løb«, forklarer Jerk W. Langer.

LÆS ARTIKEL

Ruten har Rudersdal kommune stillet til rådighed. En smuk, permanent strækning på godt 6 km, som man så gennemløber 7 gange. På den måde er det nemmere med depotet, som så bare bliver stående ved start og mål.

»Og depotet er overdådigt. Peanuts, cola, lakridskonfekt. De 8 kostråd er suspenderet, og alt er mærkevarer. For vi skal ikke tjene på det her. Alt går til depot og medaljer«, forklarer Jerk W. Langer, der til gengæld ikke kan tilbyde chip-tidtagning.

Den klarer folk selv på deres løbeure.

Og løbene er populære. På en god lørdag er der 80-90 løbere, mens de mindre løb på hverdage trækker 10-20 løbere. Faktisk vil Jerk W. Langer og hans makker gerne skære lidt ned på antallet af de små.

»Lige nu laver vi en del løb til Annette Fredskov, der jo skal løbe en maraton om dagen i et år. Så vi kører 2 – 3 løb om ugen nu. Men fremover vil vi holde nogle færre og lidt større løb«.

Sku’ det nu være sundt?
Et naturligt spørgsmål til løbelægen er, om det nu kan være godt at løbe så meget.

»Vi ved nu, at kroppen kan tåle meget mere, end vi tidligere troede. Det vigtigste er, at man løber langsommere og giver sig tid til at nyde det sociale. Man må aldrig løbe hurtigere, end at man stadig kan smile«, siger Jerk W. Langer.

Han har selv løbet 45 maraton i år, men har faktisk lige nu en lille løbeskade, en hælspore, fordi han løb for stærkt ved Ø-maraton på Amager.

»Jeg burde ikke gøre det med min baggrund. Men jeg lavede kardinalfejlen og begyndte at løbe for hurtigt på de sidste 10 km«, sukker maratonlægen.

LÆS ARTIKEL

Og når så skaden er sket, så har Jerk W. Langer et godt råd. For meget få løbeskader kan løbes væk:

»Hellere to ugers pause nu, i stedet for to måneder senere«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden