VERDENSREKORD. Vil du være med i flokken, når Tadese og de andre 200 eliteløbere kommer til København i 2014?
Foto: JENS DRESLING

VERDENSREKORD. Vil du være med i flokken, når Tadese og de andre 200 eliteløbere kommer til København i 2014?

Motion

VM halvmaraton i København forventes udsolgt på en dag

15.000 danske startnumre kommer til salg 29. november. Interessen er enorm.

Motion

Selv om der er 504 dage til VM i halvmaraton i København, så gælder det om at være klar-parat-til-start, når salget af startnumre begynder torsdag d. 29. november kl. 10 på copenhagen2014.dk.

Fra Dansk Atletik Forbunds side regner man med, at de 15.000 pladser vil ryge, inden dagen er omme. Derudover er der 10.000 startnumre forbeholdt eliten og udenlandske løbere, som vil deltage med start og mål på Christiansborg Slotsplads på en afspærret rute, 21,1 km gennem Københavns mest prominente gader 29.marts 2014.

LÆS ARTIKEL

Og når man ser på, hvordan det gik med Berlin Marathon, der blev udsolgt på 3 timer, og på Lillebælthalvmaraton, der også ryger på en dag, så virker prognosen sandsynlig. Ikke mindst set i lyset af, at World Half Marathon 2014 har fået næsten 8000 'likes' på Facebook på godt en måned.

5000 udlændinge løber
»Det bliver et enestående løb. 25.000 løbere. Med helikopter i luften, live tvdækning og motionister, der får lov at løbe sammen med 200 af verdens bedste løbere. Vi regner med 5000 udlændinge, og dermed bliver det Danmarks største løb målt på international deltagelse. Og ser vi på samlet antal deltagere, så bliver det 2014s største løb«, siger Jeppe Weinreich fra Danmarks Atletik Forbund.

Han har stærke formodninger om, at verdensrekordholderen Zersenay Tadese fra Eritrea vil komme til Danmark. I Lissabon for to år siden har han løbet de 21,1 km på 58:23, men København kunne blive endnu mere optimalt, da ruten er flad og vejret i slutningen af marts normalt ligger på 7-8 grader, hvilket er den perfekte temperatur til rekordforsøg.

LÆS ARTIKEL

København vandt retten til at afholde VM i 2014 ved en kongres i Monte Carlo afholdt af IAAF, det internationale atletikforbund. Først var der fem kandidater, men i det sidste opløb var kun København og en mindre russisk by tilbage, og så vandt den danske hovedstad med dommerstemmer 26 mod 2.

»København er et stærkt brand. Det betyder, at vi kan trække mange af de rigtige gode løbere hertil. Og vi kan bruger lejligheden til at brande os som en løberby, hvor man for eksempel har verdens største motionsløb DHL og en ualmindelig stor del af befolkningen som løber«.

Engelsk superløber på inspektion

På torsdag ankommer det engelske løberikon David Bedford, der er manden bag London Marathon, til København for at være med til at planlægge ruten. Som dernæst i detaljer skal gennemgås sammen med Spartas Lars Nissen, der kender sin løberby gennem flere år med Copenhagen Marathon.

LÆS ARTIKEL

Og i næste weekend, søndag 18. november, er der gratis hyggeløb ad afspærrede gader fra Christiansborg Slotsplads. Målet er at lave reklamevideo, der viser, hvor festlige vi danskere er, når vi løber i gaderne, sådan at man kan lokke udlændinge til VM.

Prisen bliver også i verdensklasse, 595 kroner, hvilket antageligt bliver årets dyreste løb. Til gengæld garanterer Dansk Atletik Forbund, at de lever op til alle de strenge VM, og at de vil sætte uofficiel rekord på løbsoplevelsen, det tekniske og depoterne.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce