Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PETER HOVE OLESEN
Foto: PETER HOVE OLESEN

VEJRPROBLEMER. Triatlonsport lider under hårdt vejr i Europa. Men de danske arrangører til weekendens stævne i Aalborg er beredte.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Europæisk kulde tvinger triatlonstævner til at aflyse

Danske triatlon-deltagere i Aalborg og Aarhus kan dog føle sig ganske trygge.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kulde og koldt smeltevand fra bjergene rammer triatlon i Europa med mange aflysninger i maj.

Den lange VM i triatlon i Belfort Frankrig 31. maj måtte droppe svømmeturen. Ved Ironman stævnet i St. Pölten i Østrig var vandet for koldt. Og ved Powerman i Tyskland, en duatlon for en måned siden, måtte man aflyse cykeldelen på grund af kulde.

LÆS ARTIKEL

I Danmark skal motionstriatlerne i gang i weekenden i Aalborg med KMD 4:18:4 Tri (en tiendedel af en jernmandsdistance), og i næste weekend det løs i Aarhus med både motionstriatlon, 4:18:4, om lørdagen og en halv jernmand KMD Challenge. Inden det i august gælder den lange jernmand Challenge Copenhagen.

Men de danske arrangører er klædt på til voldsomt vejr.

Regn, regn, regn

Thomas Veje Olsen, direktør for firmaet bag Challenge-stævnerne i Danmark, siger, at det især er skybrud, der har voldt ham hovedbrud siden debutstævnet i København 2010, hvor der var problemer med voldsom regn.

»Sidste år måtte vi aflyse svømmedelen i Aalborg, fordi kloakkerne løb over. I år har vi taget konsekvensen og flyttet svømningen til Aalborg Frilfutsbad. Og i Aarhus har vi haft problemer med kloakkerne to år i træk i Tangkrogen, så nu rykker vi permanent ned i Hørhaven længere sydpå«, siger Thomas Veje Olsen.

LÆS ARTIKEL

Han forklarer, at det er en balance, fordi han allerhelst vil holde stævne midt inde i byen, hvor der er stemning og publikum. Men at det vigtigste trods alt er, at stævnerne kan gennemføres under sikre forhold. Og at myndighederne selvfølgelig altid har det sidste ord, når det gælder temperatur, rent vand og triatleternes sikkerhed.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden