Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

STROPPETUR. Gennem flod og jungle. Ultra løb i Peru satte favoritterne af, så Simon Grimstrup fra Silkeborg endte som vinder.
Foto: MARTIN PALDAN

STROPPETUR. Gennem flod og jungle. Ultra løb i Peru satte favoritterne af, så Simon Grimstrup fra Silkeborg endte som vinder.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kærestepar fra Silkeborg vinder verdens hårdeste ultraløb

230 km i Perus fugtige jungle blev til dobbeltsejr på Grys og Simons et-årsdag.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De var oppe imod favoritterne Ian Sharman og Tish Jones, der har både masser af erfaring og hurtighed.

Ligesom de også var oppe imod verdens hårdeste trailløb, Jungle Ultra, hvor man på fem dage løber fem etaper på i alt 230 km med 92 km på sidstedagen.

Nå, ja, og så var der grønne giftslanger, pantere, en vildsvinemor med unge og 40 grader i den fugtige jungle.

Alligevel vandt debutanterne Simon Grimstrup og Camilla Gry Elmann fra Silkeborg, der netop er vendt hjem efter turen i regnskoven i slutningen af maj. Og det skete på et-årsdagen for, at de blev kærester.

LÆS ARTIKEL

Simon Grimstrup blev 'overall' vinder i Peru og satte etaperekord på 4. dagen. Det gjorde ham til 'King of the hill', og fik konkurrenten Ian Sharman til at droppe den femte dag. Mens Camilla Gry Elmann blev bedste kvinde. Ja, faktisk eneste kvinde der gennemførte.

Hvilket er ret overraskende, da de ikke er ultraløbere, men ellers mest har lavet adventurerace og orienteringsløb.

Maraton-kærester
Men netop al det orienteringsløb i bakkede omgivelser ved Himmelbjerget var nok baggrunden for, at de klarede sig så godt, mener Camilla Gry Elmann, der blev kæreste med Simon Grimstrup i maj sidste år, hvor de lærte hinanden at kende ved at gennemføre 'Ekstrem maraton' i Silkeborg, lænket sammen med et elastikreb - så Simon kunne støtte Gry undervejs.

»Det var ekstremt hårdt. Det er første gang, vi er med i sådan noget her. Og man skal jo bære al sin mad til fem dage, førstehjælpsudstyr, hængekøje og vand på sig. Vi havde rygsække, der vejede 10,4 kg. Men det var også enormt smukt, når man løber i en jungle eller krydser frem og tilbage over flodsengen. Og faktisk var det ikke så svært at løbe i, som jeg havde frygtet«, fortæller Camilla Gry Elmann.

LÆS ARTIKEL

»Min værste krise undervejs? Det var, da jeg ikke kunne spise. På 2. og 3. dagen kæmpede jeg for at få noget ned. Jeg var fire timer om at spise en lille pose med tørmad, som vi fik varmt vand til i campen«, fortæller Camilla Gry Elmann, der læser kandidat i idræt og sundhed på Syddansk Universitet.

Masser af mad
Simon Grimstrup, der til dagligt er lærer på adventurelinjen på Himmelbjergets Natur- og Idrætsefterskole, fortæller:

»Det var spændede at dyste mod en superløber som Ian Sharman, der kan løbe 160 km på 12 timer. Men det viste sig, at vi var mere vant til hårdt terræn, oppakningen og varmen end han. Han sagde selv, at han havde undervurderet det«.

En anden forretningshemmelighed er, at danskerne havde sørget for at tage store mængder mad med.

»Vi var dem, der havde allermest mad med. Nogle nøjes med at slæbe 1500 kcal med per døgn, men det batter ikke. Vi havde fire gange så meget med. Vi gider ikke sidde og sulte, og vi var ikke taget af sted for at slanke os«.

Hårdere end ørkenmaraton

4. dagen var udråbt til den hårdeste. Men Simon Grimstrup oplevede den som den nemmeste, sjoveste og flotteste.

LÆS ARTIKEL

»Ian Sharman lagde hårdt ud. Og da jeg overhalede ham efter 5-6 km, så fik jeg vinger. Jeg holdt føringen de næste 35 km, og slog ham med en time. Dagen efter trak han sig. Og han fortalte mig, at han synes, Jungle Ultra var meget hårdere end det berømte Marathon des Sables, som han tidligere har deltaget i«.

Kæresteparret fra Silkeborg overvejer nu, om de måske skulle nuppe en Mountain Ultra i samme løbsserie i Colorado. For det gik jo meget godt, første gang de prøvede.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden