Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

PRESTIGE. Nyt dansk cykelløb gør det muligt for motionister at køre enkeltstart og landevejsræs ligesom de professionelle.
Foto: CLAUS BONNERUP

PRESTIGE. Nyt dansk cykelløb gør det muligt for motionister at køre enkeltstart og landevejsræs ligesom de professionelle.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kør som en pro: Verdens største motions-enkeltstart kommer til Danmark

Godt 700 motionscykelryttere er klar til toptunet enkeltstart i Helsingør.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forestil dig, at du gør dig klar på rampen. En hjælper sørger for, at du kan holde balancen. Så kommer signalet, og du rejser dig fra sadlen og træde kraftigt for at komme af sted i en fart fra Axeltorv i Helsingør.

Foran dig kører motorcyklen i det tempo, du har bestilt. Bag barrikaderne med reklamer og sponsorbannere står tilskuerne og hujer. 26,5 km med kamp mod uret af afspærret rute, indtil du igen skal modtage folkets hyldest på torvet.

LÆS ARTIKEL

Kort sagt. Verdens største enkeltstart for amatørcykelryttere har premiere i Danmark på fredag i Helsingør, hvor du og over 700 andre ryttere kan få følelsen af at være professionelle cykelstjerner for en dag.

Løbet, der er en del af en serie under UCI, den internationale cykleunion, hedder Copenhagen Gran Fondo. Og løbet kulminerer med et landevejsløb søndag med start og mål ved Parken på Østerbro på en 145 km afspærret rute med mekanikerhjælp og depoter.

Forkæler motionister
»Vores ambition var at give almindelige motionister følelsen af at være med i et rigtigt cykelløb, ride like a pro. Det vil sige afspærrede ruter, motorcykeleskorte og opbakning også til de sidste ryttere, der kommer i mål«, fortæller Thomas Veje Olsen, der også var initiativtageren til Challenge Copenhagen, som nu skal afholdes for 4. gang i træk.

LÆS ARTIKEL

Copenhagen Gran Fondo er et løb under UCI, den internationale cykleunion, og de 25 procent af rytterne, der klarer sig bedst, vinder retten til at deltage i finalen i september i Trento i Italien. Løbet afholdes for første gang i Danmark, men målet er, at det skal være København og Nordsjællands nye motionsfest.

LÆS ARTIKEL

»København har en stor maraton. København har en rigtig triatlon. Nu skal København også have en cykelfest«, siger Thomas Veje Olsen, der har fået turistorganisationen Wonderful Copenhagen med på projektet i kampen for at gavne motionsturismen og byens omdømme.

Godt 700 havde tilmeldt sig enkeltstarten fredag, hvilket vil sige, at der pt. er 70 pladser igen. Og 1.000 har købt billet til landevejsløbet søndag (145 km fra Parken op om Helsinge og retur, se ruten her).

Sent forår gav færre deltagere

»Vi havde håbet på 1500-2000, men noget af det handler nok om, at foråret er kommet en måned for sent i gang, så folk har ikke fået opbygget formen«, mener Thomas Veje Olsen, der dog føler sig sikker på, at hans og Wonderful Copenhagens mål vil blive opfyldt de kommende år, når folk opdager, hvad Gran Fondo er. Og til næste år vil man også være klar med kortere distancer på landevejsturen, så flere kan blive fristet.

»Den bedste markesføring for et arrangement er at afvikle det«, siger han.

LÆS ARTIKEL

Det vil være muligt at tilmelde sig frem til starten fredag og søndag, så længe numre haves. Enkeltstarten forventes at blive udsolgt.

Enkelte deltagere, der allerede har købt startnummer, har oplevet, at det tilsendte deltagerbevis bliver stoppet af et spamfilter. Copenhagen Gran Fondo oplyser, at man i stedet kan bruge sit login hos Ultimate - hvor deltagerbeviset kan printes ud fra siden med persondata.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden