Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MARTIN LEHMANN
Foto: MARTIN LEHMANN

FYRAFTENSMOTION. Venner og kolleger har kastet sig over den lille motionstriatlon.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

'Fyraftenstriatlon' hitter landet rundt

Den lille 4:18:4 Triatlon er vokset. Nu i fire byer - og ekstra dag i København.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For fire år siden var der ingen danskere, som vidste, hvad en 4:18:4 triatlon var. I dag har den lille fyraftenstriatlon vokset sig stor.

Både Odense, Aalborg og Aarhus er kommet med på bølgen. Og i København er der så mange tilmeldinger til august, at arrangøren har valgt at udvide fra to til tre stævnedage, således at også lørdagen inden Challenge Copenhagen bliver en mulighed.

LÆS ARTIKEL

»Vi er kommet over et punkt, hvor folk faktisk ved, hvad 4:18:4 er. Nu går det rigtigt stærkt«, siger Thomas Veje Olsen, der står bag både den lille tri samt Challenge i Aarhus og København (halv og hel jernmand).

Cykelkurve og pladehjul
Mottoet er, at der skal være plads til både cykelkurve og pladehjul, altså almindelig motionister og seriøse jernmænd.

Odense startede KMD 4:18:4 med 400 deltagere i lørdags, og trods regnvejr gennem hele konkurrencen, så oplevede arrangøren Thomas Veje Olsen ikke andet end stor entusiasme.

»Alle ved, hvad de burde kunne løbe en 5 km på, og hvis de er langsommere end forventet, så har det ikke været sjovt. Men til 4:18:4 har folk ingen ide om, hvad der er godt og skidt, så derfor er de bare glade og nyder oplevelsen, når de kommer i mål«.

LÆS ARTIKEL

Snart følger Aalborg og Aarhus, hvor der begge steder er omkring 350 tilmeldte. Og så i august er det tid for København, hvor KMD 4:18:4 virkelig er slået igennem. Nu er der 2.300 tilmeldte, hvilket er 1.300 flere end samme tid sidste år.

Thomas Veje Olsen regner med, at der vil komme i alt 5-6000 i København over de tre dage, hvilket vil sige, at op mod 8000 danskere har forsøgt sig med en lille fyraftenstriatlon.

Hop i havet

Men selv om distancerne er til at overskue, så anbefaler Thomas Veje Olsen, der har en baggrund som konkurrencesvømmer og triatlet, alle deltagere, at de forbereder sig. Især til svømningen i åbent vand.

LÆS ARTIKEL

»Væn dig til åbent vand, det er meget anderledes end bassin. Køb en billig våddragt hos Harald Nyborg, den er fin nok til 400 meter. Og prøv at komme i vandet fra strand eller havnebad to gange om ugen. Og så kan du jo cykle til og fra arbejde«.

KMD 4:18:4 har lavet et træningsprogram til inspiration, som kan downloades her.

Skulle det alligevel være for stor en mundfuld, kan man finde to kammerater og melde sig som et stafethold, der deles om de tre discipliner.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden