Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
PRESSET. Forventninger fra livreddersønnen fik Per Haugaard til at lære crawl. Nu kan han slet ikke holde op igen. FOTO: PER MUNCH
Foto: PER MUNCH

PRESSET. Forventninger fra livreddersønnen fik Per Haugaard til at lære crawl. Nu kan han slet ikke holde op igen. FOTO: PER MUNCH

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Jeg fortryder, at jeg har været våddragts-jomfru så længe«

50-årig debutant er grebet af livet i vandet efter dagens store svømmefest i København.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vandet var 18, og herren var 50. Og tiden blev vist omkring de 45 minutter for 2 kilometer rundt om Christiansborg.

»Jeg er bidt for livet«, siger Per Haugaard, der i dag for første gang i sit liv svømmede uden for et bassin, iført sin nye fine, glatte våddragt og gul badehætte ved et udsolgt Christiansborg Rundt med 2.400 deltagere.

LÆS ARTIKEL

»Jeg fortryder, at jeg har været våddragts-jomfru så længe«, konstaterede han, da han efter joumfrusejladsen gennem kanalerne kom i land ved Den Sorte Diamant.

Turist i bevægelse
Den nybagte havsvømmer bor til dagligt i Bruxelles, hvor han arbejder i Europakommisionen og er belgisk gift. Derfor elsker han at være motionsturist i sin gamle hovedstad.

»Det er fedt at se sin by, mens man bevæger sig. Jeg har altid elsket at starte en ferie i Danmark med et Copenhagen Marathon. Men det her er sjovere. Det er grumset, lidt farligt, og man skal navigere undervejs. Og så er det mere skånsomt for knæene. Jeg kommer igen næste år«.

Per Haugaard begyndte at svømme med nogle kolleger fra sit arbejde, lettere presset af sønnen Hans, der er livredder, og som ikke rigtig kunne bære at have en far, der ikke kunne crawle.

Vanedannende crawl
»Det har taget mig nogle år at lære, men det er meget vanedannende. Nu synes jeg, det er bedre end at løbe. Man bruger sin krop mere skånsomt, og man får lidt muskler, hvilket der godt kan være behov for for os i midtvejskrisen«.

Men dybest set synes Per Haugaard bare, at det er sjovt at give gas i bassinet.

»Vi er 4-5 kolleger, der tager ud og svømmer i vores middagspause tre gange om ugen. Nogle dage har vi siddet og været i lidt dårligt humør på vejen derud, men i bilen hjem sidder alle og fniser«.

SE VIDEO

Nu da våddragten er blevet indviet, er Per Haugaard sikker på, at han skal svømme mere i åbent vand. Selvfølgelig til næste år, når der er Christiansborg Rundt, men så er der også noget med noget triatlon.

»Det lugter jo lidt derhenad. Så jeg ender jo nok med den jernmand ligesom alle andre mænd i midtvejskrise«, siger den glade debutant.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden