Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
SYNLIGHED. Ellen Garne med sin orange 'havtaske' , fastgjort til et bælte om livet. Er meget tydelig for både og surfere - og kan indeholde pung og mobil.
Foto: PER MUNCH

SYNLIGHED. Ellen Garne med sin orange 'havtaske' , fastgjort til et bælte om livet. Er meget tydelig for både og surfere - og kan indeholde pung og mobil.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Husk havtasken - når du svømmer på åbent hav

En oppustelig orange taske sikrer, at motorbåde og kajakker kan se dig.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En af Danmarks mest erfarne åbent vand-svømmere er psykolog Ellen Garne. På sit website swimout.dk giver hun gode råd til nye havsvømmere, og så hjælper hun på Facebookgruppen ’Svømmemakker i det fri’ folk med at finde nogen at svømme med.

»Det vigtigste råd er, at man aldrig svømmer ud alene. Men det næstvigtigste råd er, at man er synlig for både, kajakker og scootere, der kan komme fræsende, og som ikke har en chance for at se en sort våddragt mellem bølgerne«, siger Ellen Garne.

LÆS ARTIKEL

»På med en badehætte i stærke farver og kombiner for eksempel med en 'havtaske'«, siger Ellen Garne, der importerer og sælger 'havtaskerne' fra swimout.dk til 300 kroner.

»Men det ikke redningsudstyr. Du kan ikke bjærge dig selv med tasken. Man skal stadig svømme med en makker. Men ’havtasken’ er god for synligheden - og så sikre den, at du ikke får stjålet din mobil«.

Bølgen er over os
Det er syv år siden Ellen Garne selv tog mod til sig og opsøgte det sorte vand uden for svømmehallerne. Siden da er havet blevet tykt af mennesker i gummi, der vil være hele og halve jernmænd - eller bare ud og have en naturoplevelse.

»Det vokser virkelig nu. Jeg har i år fået 200 nye medlemmer på ’Svømmemakker’, det er næsten 50 procent flere oveni. Folk har fået smag for det her«, siger Ellen Garne.

Udover svømmemakkeren og badehætte/havtaske, så er våddragten vigtigt udstyr. Den giver opdrift og holder dig varm. Men heller ikke dragten bør forføre dig til at tro, at du kan svømme rundt alene.

LÆS ARTIKEL

»Især mange mænd gør det, fordi de tror, de er udødelige. Men det er en rigtig dårlig ide, for du kan ikke redde dig selv, når du er i vandet. Og selv om våddragten holder dig oppe, hvis du kommer om på ryggen, så kan ingen se dig, når din badehætte er nede i vandet«, siger Ellen Garne.

Læs flere råd om åbent vand-svømning fra Dansk Triatlon Forbund her.

Og find officielle stævner, hvor du kan svømme sikkert sammen med andre openwater.dk

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden