Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Svømmevand. Miljøkontrollen måtte tage vandprøver forud for dagens svømmestævne Christiansborg Rundt.
Foto: JAN SOMMER

Svømmevand. Miljøkontrollen måtte tage vandprøver forud for dagens svømmestævne Christiansborg Rundt.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ekstrem regn: Københavns kloakker kunne alligevel ikke holde tæt

Kun 5 millimeter gav store problemer for badevandet og Christiansborg Rundt.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavns kloakker skulle ellers kunne klare det hele bortset fra skybrud af tropiske dimensioner. Men i dag har 2400 svømmere fået udskudt deres svømmestart ved Christiansborg Rundt i to timer, fordi der i København i går mellem kl. 18 og 19 faldt 5 millimeter regn.

Efter de store overløb i 2011 har Miljøkontrollen ellers sagt, at der nu er kapacitet nok i storbyen i de underjordiske reservoirer, der opsamler regnvand og kloakvand, sådan at man ville kunne klare alt - blot ikke langvarigt skybrud.

LÆS ARTIKEL

Alligevel fik 5 millimeter regn i går aftes kloakkerne til at løbe over, sådan at Miljøkontrollen måtte advare mod badning i flere timer.

»Det var ikke store mængder, men intensiteten var enorm. Det var et ekstremt kort peak, og derfor var der ikke kapacitet i ledningerne omkring Slotsholmen, og vi fik et lille overløb ved Skuespilhuset«, forklarer Jan Rasmussen, der har weekendvagten hos Miljøkontrollen.

Han forklarer, at der var masser af plads i det reservoir, hvor regn- og kloakvand normalt bliver samlet op. Men at det var selve kloakledningerne, der ikke kunne følge med.

SE VIDEO

»Vores prognoser viste, at vandet ville være fint igen allerede kl. 9 i dag. Men vi har aftalt kl. 13 til Christiansborg Rundt for at være helt sikre på, at alt er okay, og at vi lever op til EUs krav til badevand«, siger Jan Rasmussen fra Miljøkontrollen.

Første start kommer nu til at gå kl. 13.10 fra Den Sorte Diamant, og så vil programmet blive speedet op, så man kan nå at få alle i vandet. Det har kun været muligt, fordi Nettobådene og Canal Tours har accepteret slet ikke at sejle under stævnet, de havde ellers indlagt pauser, hvor de kunne komme ud.

Men i dag bliver der altså kun kanalrundfart for folk, der er i stand til at transportere sig for egen motor.

Se den nye oversigt over starttider her:

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden