Du behøver måske ikke betale for en skridttæller. Har du den rette mobil findes der gratis programmer, der kan tælle, når du traver deruda'.
Foto: ANDERS BIRCH

Du behøver måske ikke betale for en skridttæller. Har du den rette mobil findes der gratis programmer, der kan tælle, når du traver deruda'.

Motion

Tæl dine skridt med mobilen

Går du nok i hverdagen? Vi har testet et gratis skridttællerprogrammer, som kan downloades til udvalgte mobiltelefoner.

Motion

StepCounter til Nokia 95 8GB Gratis på http://betalabs.nokia.com/betas/view/nokia-step-counter

Andre funktioner: Kalorietæller, ur, tilbagelagte kilometer, dagbog over aktivitet og mulighed for forskellige brugerprofiler med forskellig vægt/højde og alder. Kan også indstilles til, om man cykler, går, løber etc. Man kan indtaste sit daglige mål – f.eks. 8.000 skridt – samt indstille længden på sine skridt. Programmet kan køre i baggrunden, mens man bruger telefonen til alt mulig andet.

Talte skridt ud af 2 x 200 skridt: 198 i snit.

Betjening: Efter tælleren er installeret på telefonen – hvilket kan være lidt tricky – er det nemt at komme i gang. Fra hovedmenuen kan man både indstille forskellige profiler, hvis flere bruger samme telefon som skridttæller, og et overblik over dagens skridt, historik fra de forrige dage og ens samlede antal skridt. Ret blæret kan man sågar se grafer over sine skridt, hvor intense skridtene er, og hvornår på dagen man er mest aktiv – let præsentable oplysninger, der slår den gratis pendant på iPhone med syvmileskridt.

Det indbyggede accelerometer reagerer på stød, så det er bedst at have telefonen i lommen, når man går, så den er så tæt på benene som muligt. Der er masser af indstillingsmuligheder, så StepCounter kan sagtens bruges som en seriøs skridttæller.

SE TJEK

iPhone/iTouch- StepTrakLite

Gratis på Apples App Store Den testede udgave er den eneste gratis-skridttæller til iPhone – der findes adskillige betalingsskridttællere til omkring 6-18 kroner.

Andre funktioner: Kan f.eks. kobles til en Twitter-konto, så man kan broadcaste sine daglige skridt til hele verden, men ellers kun en historik over samlede antal skridt.

Talte skridt ud af 2 x 200 skridt: 202 i snit. StepTrakLite tæller både samlet antal skridt samt opdeler disse i gå- og løbeskridt. Hvordan den laver denne fordeling, er uklart, og personligt havde jeg 25 gåskridt og 180 løbeskridt under min test af de 200 gåskridt. Dog kan følsomheden her indstilles, så store skridt ikke skal tolkes som løbeskridt. Den tæller også, hvor lang tid man sammenlagt har brugt på at gå og løbe.

SE OGSÅ

Brugsanvisning: Nemt at forstå de engelske instruktioner på App Store. Nem at betjene, man er i gang på et minut.

Betjening: Man starter programmet, og så begynder den automatisk at tælle skridt. iPhonen skal ligge i bukselommen, så den kan mærke vibrationer, når man går. Ulempen er, at man ikke må gå ud af programmet, hvis den skal tælle skridt – og heller ikke låse skærmen, så man skal passe på ikke at trykke på andre knapper, før man lægger iPhonen i lommen. Så snart man besvarer et opkald eller lignende, stopper den som skridttæller.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce