»Det dårligst tænkelige motiv for at opsøge et fitnesscenter er, at du udelukkende træner for vægttabets skyld eller for at få en smukkere krop«.
Sådan siger Kasper Lund Kirkegaard, der i snart syv år har arbejdet for Idrættens Analyseinstitut, hvor han blandt andet har undersøgt, hvordan danskere motiveres til og dyrker deres motion i fitnesscentre. I sidste uge har han netop forsvaret sin ph.d.-afhandling om emnet.
»Vi kan se, at de personer, der i vores undersøgelser siger, at de træner fitness at tabe sig, i højere grad end andre føler, at træningen er pligtbetonet, hvilket også resulterer i, at de træner markant mindre regelmæssigt end dem, der f.eks. svarer, at de træner for kropsligt velvære«, fortæller Kasper Lund Kirkegaard.
LÆS ARTIKEL
I faktaboksen i bunden forklarer Kasper Lund Kirkegaard, hvilke faktorer, der er med til at gøre fitness til en langtidsholdbar træningsform.
Det allervigtigste er faktisk, at du deler dit ønske om at træne med en person, du har en stærk relation til.
»Hvis både du og jeg vil træne, og vi lover at gøre det sammen, så er vi samtidig også ved at gøre træningen til en meningsfuld aktivitet«, forklarer Kasper Lund Kirkegaard.
LÆS ARTIKEL
Meningen kan også opstå, fordi du deltager på et hold, måske endda det samme hold uge efter uge, hvor instruktøren lægger en stil, som du synes tilgodeser både det sjove, det effektive og fornemmelsen af socialt samvær med andre ligesindede.
Og så kan meningen være, at du har fundet et fitnesscenter, hvor du føler dig tilpas med omgangstonen, så du har lyst til at komme igen og give den en skalle.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind