Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
ERIK KRAGH
Foto: ERIK KRAGH

Taber man sig som overvægtig uden at være fysisk aktiv, er der en risiko for at dø tidligere, end hvis man holder overvægten. Den risiko bliver opvejet ved at motionere, har danske forskere fundet ud af. Arkiv.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Motion forlænger livet efter vægttab

Motion mindsker risiko for et kortere liv for overvægtige, der taber sig.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når overvægtige taber sig uden at være fysisk aktive, kan det forkorte deres liv.

Fysisk aktivitet er derfor helt afgørende, når overvægtige taber sig.

Det viser ny forskning offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift International Journal of Obesity, danske forskere står bag.

LÆS OGSÅ

Trods den gængse opfattelse af, at en overvægtig person lever længere, hvis han taber sig, så viser mange undersøgelser, at raske overvægtige, der taber sig, lever færre år end dem, der holder en stabil overvægt.

Den nye undersøgelse viser for første gang, at fysisk aktivitet kan mindske risikoen for tidlig død på grund af vægttab.

»Utrolig mange mennesker forsøger at tabe sig. Vores undersøgelse viser, at den kortere levetid, der ses ved vægttab til en vis grad kan være en konsekvens af fysisk inaktivitet«.

Det fortæller Jane Nautrup Østergaard, der er ph.d.-studerende ved Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet, i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ

Hun peger på, at det sundeste er helt at undgå overvægt. Men bliver man overvægtig og ønsker at tabe sig, viser forskningen altså, at det er vigtigt at være fysisk aktiv, når man taber sig.

LÆS OGSÅ

Tidligere studier viser, at både muskelmasse og fedtfordeling er vigtig for overlevelsen. Fysisk aktivitet giver mere muskelmasse, sundere fedtfordeling og muligvis et større tab af det farligste bugfedt.

Undersøgelsen bygger på data fra den såkaldte Østerbroundersøgelse, som tæller cirka 20.000 mænd og kvinder.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden