Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

SUKKERGRIS. Nøjes med vand i dine flasker - i hvert fald, når du træner. ARKIVFOTO.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Drop energidrikken, når du træner: Du risikerer at blive afhængig

Nøjes med rent vand, i hvert fald når du træner. Brug kun sukker, når det gælder.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Træner du udholdenhed indenfor løb, cykling eller ski, så har du helt sikkert også hørt, hvor vigtigt det er at få masser af kulhydrater (forskellige former for sukker) undervejs. Men træningsekspert Torbjørn Sindballe og tidligere toptriatlet advarer mod et unødigt sukkerindtag under træningen.

»Lad være med at gå i 'sutteflaskefælden'. Hvis du vænner dig til at skulle have sukker for at kunne træne i en til halvanden time, så bliver du psykisk afhængig«.

LÆS ARTIKEL

Torbjørn Sindballe mener, at man først skal begynde på kulhydrater, når et træningspas bliver længere end to timer, og så skal man bruge den ernæringsplan, man har tænkt sig at følge på konkurrencedagen.

Motionister overspiser

»Mange spiser af frygt for at gå sukkerkold. Men vi kan sagtens arbejde en-to timer uden tilførsel af energi og op til fire-fem timer, hvis intensiteten er lav. Det er en træningssag«.

SE VIDEO

Denne gang er fokus din ernæring. Spis sundt og varieret og ikke for tæt på løbeturen. Drop energibarer og energidrik, siger Peter Ebro.

Træning 1: 20 minutter i roligt tempo (jogging)

Træning 2: 8 min. opvarming. Fartleg med hurtigt løb 8x1 minut med 2 minutters pause (hvor du går) mellem hvert interval.

Træning 3: Test dig selv. 12 minutter hurtigst muligt (men du skal dog huske at varme op i 10 minutter inden).

Dette er den sidste video i serien. Du er nu klar til at fortsætte de næste fire uger af programmet, som du kan hente på PDF her.

Kilde: Politiken.tv

Torbjørn Sindballes råd er, at man ved langvarig træning over to timer får 60-70 gram kulhydrater i timen fordelt på en tynd sukkeropløsning i drikkedunken og lidt fast føde.

LÆS ARTIKEL

»De fleste firmaer foreslår 8-10 procent kulhydrater i en koncentreret drik eller som gel, hvilket mange får maveproblemer af. I stedet kan man prøve med en tyndere opløsning på 3-4 procent, og så spise lidt fast føde ved siden som for eksempel en halv energibar, banan, kogt kartoffel eller en lille bolle med honning«, siger Torbjørn Sindballe.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden