Gør det selv. Cykelmekaniker Christian Mathiasen viser dig, hvordan du gør cyklen lækker at køre på og giver den en længere levetid.
Foto: TOBIAS SELNÆS MARKUSSEN

Gør det selv. Cykelmekaniker Christian Mathiasen viser dig, hvordan du gør cyklen lækker at køre på og giver den en længere levetid.

Motion

Guide: 4 solide trick gør din cykel forårsklar

Cykelmekaniker guider til en simpel og effektiv opfriskning af den tohjulede.

Motion

Det lunefulde forår er over os, og det er tid til at give jernhesten én af de to årlige, anbefalede overhalinger.

»Hvis du vil have din cykel til at holde i mange år, er det enormt vigtigt at vedligeholde den«, siger Christian Mathiasen, der er cykelmekaniker i Dansk Cyklist Forbund.

»Mange er lidt ligeglade. De tænker ikke over, at deres cykel begynder at larme lidt og ikke kører nær så godt, som den har gjort. Men fordi de ikke tager reparationerne i opløbet, står de pludselig med en cykel, der skal fikses for flere tusind kroner hos en cykelhandler«.

Tjek din cykel flere gange årligt

Christian Mathiasen anbefaler, at man mindst to gange om året bør give sin cykel et tjek, men at man så til gengæld undgår de dyre regninger.

Og det er ikke så svært. Faktisk er det eneste, du skal bruge for at holde din cykel i kernesund topform, en umbraconøgle, en fastnøgle, en metalbørste, lidt olie og noget cykel-rens. Ja, og så en halv times tid ude i det friske vejr.

Christian Mathiasen giver dig her et par simple tips og tricks, der kan sikre den tohjulede et langt og lykkeligt liv.

Klik dig rundt i menuen til højre for at se, hvordan du og får has på , , og .

I hver artikel er der tv-klip med cykeleksperten.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden