Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

KERNESUND. Maria Harbo laver armbøjninger i selerne, hvilket gør, at hun er nødt til at stramme op i sin core, altså kroppens kerne. For hende har det været perfekt efterfødselsgymnastik.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Maria: Seletræning taler til fighteren i mig

Stylist, blogger og dj bruger TRX som en barsk form for efterfødselsgymnastik.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er fredag morgen klokken 9 i en baggård på Vesterbro i København, opgang D, 3. sal. Træningsselerne hænger over et metalstativ med brede galvaniserede rør oppe under skråvinduerne i taget.

Challenge-holdet (de viderekomne) gør sig klar på det sorte gummigulv. De fleste bærer proffe vægtløfterhandsker uden fingre til at beskytte mod slitage fra håndtagene.

To armygrønne trækasser, der ifølge de gule malede bogstaver indeholder ’48 styk håndgranater med tændsats’ fungerer som sofaborde med brochurer om ’Military Fitness’. For selv om ejerne kommer fra pilatesverdenen med Pilates cph, var de klar over, at de var nødt til at sende mere mandhaftige signaler, da de i december åbnede TRX cph, Københavns første træningscenter kun med TRX-seler.

»Jeg blev hooked fra første time. Det taler til fighteren i mig. Jeg stiller mig helst ind mellem to mænd, og så laver jeg øvelserne endnu hårdere end dem, mens jeg synger med og viser overskud. Bare for at provokere dem«, fortæller Maria Barfod, der er 33 år og stylist. Hun blogger om mode og livsstil på fedty.com, og så er hun dj under kunstnernavnet Fedty.

Egentlig startede det med timer i pilates, som Maria Barfod opsøgte for at komme i form efter fødsel. Men i pilatescentret blev hun introduceret til TRX, og det ramte plet for kvinden, der godt vil træne mindst lige så hårdt som drengene.

»Jeg fødte for et år siden, og jeg fik lidt af et chok over, hvordan jeg så ud bagefter. Pilates var godt, men der er mere power over TRX. Jeg har fået tonet armene, det er aldrig lykkedes før. Og numsen er kommet op på plads igen«, fortæller hun fredag morgen inden træningen.

LÆS ARTIKEL

Maria Barfod tror, at TRX vil appellere bredt og blive et almindeligt fænomen i fitnessverdenen, fordi det er så effektivt, at 45 minutter er nok.

»Jeg tror, det bliver stort. Men personlig har jeg et behov for at kombinere det med yoga og pilates, for jeg har også brug for roen og for at få smidighed og få strakt ud«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden