Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MARTIN VIDEBÆK / Aarhus Boulders.dk
Foto: MARTIN VIDEBÆK / Aarhus Boulders.dk

SNAKKEKLATRING. Fordi bouldering foregår lige over jorden, kan kammeraterne følge med nede fra madrassen og komme med råd og opmuntringer.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kravlenisser: Nye klatrecentre åbner i Aarhus og København

Den sociale klatreform bouldering vokser eksplosivt blandt danskerne.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Aarhus Bouleders har i denne måned fået sit eget 800 kvadratmeter klatrecenter i Egå nord for byen, og fornyligt har Copenhagen Boulders fået nye større lokaler (1500 kvadratmeter) i Sydhavnen. Samtidig arbejder de to centre for at få udenlandsk ekspertise til at designe ruter.

Og begge steder er det muligt for helt almindelige mennesker at 'droppe ind', leje et par sko, og prøve sig frem.

LÆS OGSÅ

»Bouldering er blevet så populært, fordi det er social. Det adskiller sig markant fra traditionel klatring, hvor man er sikret af en makker med reb i op til 20 meters højde. Her kravler vi ikke så højt, så man snakke med ham, der er i gang om, hvad han skal gøre nu«, forklarer den daglige leder Martin Videbæk.

Stenen med problemerne
Boulder betyder stor sten. Og når man dyrker bouldering, klatrer man i få meters højde op ad 'klippevæggen' blot med madrasser nedenunder. Eneste hjælpemiddel er alt for små klatresko med spidse snuder og en pose med kalk, så de svedige hænder ikke glider. Og så selvfølgelig masser af kreativitet.

»Fordi vi ikke skal klatre så højt, har vi brug for at udfordre os selv teknisk og finde på nye måder at klare 'problemerne' på. Det er en individuelt sport, men vi kæmper også sammen, inspirerer hinanden og glæder os over at se, når de andre bliver bedre«, forklarer Martin Videbæk, der mener, at man har lidt af den samme kollektive energi som i parcourmiljøet.

Udenlandske rutebyggere

Centret i Aarhus er ved at blive opbygget af frivillige klatrere, og så får man ellers bistand fra udlandet eller fra Copenhagen Boulders, når man skal have sat grebene på klatrevæggen, så der opstår nye ruter og udfordringer.

LÆS OGSÅ

Copenhagen Boulders har som det første danske klatrecenter fået uddannet rutebyggere, der kan leve op til udenlandske certificeringer. Og så inviterer man dygtige rutebyggere fra udlandet til at komme både til Aarhus og til København for at sætte grebene på væggen på en ny, sjov måde.

»Vi er jo nødt til at blive ved med at udvikle os«, siger Martin Videbæk, der mener, at hver anden klatrer nu dyrker bouldering.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden