Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Kom med på verdens længste skiløb i tøvejr. Kilde: politiken.tv / Foto: Per Munch. Klip: Peter Vintergaard

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Web-tv fra Vasaløbet: 90 kilometer på vandski

Kom med motionsredaktøren på verdens længste skiløb i tøvejr.

Motion
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kronprins Frederik var med for fjerde gang. Pastakongen og racervognskøreren Paolo Barelli fra Italien var med. Og motionsredaktøren var klar til debut.

Kom med på fra starten i Sälen søndag morgen og hele vejen til Mora – med drivvåde tæer, masser af lun blåbærsaft, smøreservice og storskærme på ruten.

Vasaløbet 2015 blev en lun fornøjelse for de knap 14.000 løbere fra 40 nationer, da dagen startede med otte plusgrader og så blev det ellers kun varmere.

Men også humøret steg, efterhånden som kilometerne forsvandt, og målet i Mora kom nærmere.

Lidt hårdt var det dog, da nordmanden Peter Eliassen kom i mål på 4 timer 1 minut og 48 sekunder, hvilket officials var så hensynsløse at hænge plakater op med ude på ruten, sådan at vi andre, der stadig havde næsten 60 kilometer hjem, kunne glæde os over det.

På kvindesiden vandt Justyna Kowalchyk, Polen, der kom i mål 40 minutter senere, mens Kronprinsen klarede 6 timer og 54 minutter, næsten en halv time hurtigere end sidste år. Til svensk tv sagde han, at det undertiden føltes som at stå på vandski.

Motionsredaktøren fik klemt sig under 12 timer, men et eller andet sted er vel alle, der endelig får lov at skifte til tørre sokker, vindere.

Omkring 3000 løbere udgik.

Vasaløbet fik også en sejr. Fordi de ved hjælp af ren viljekraft, egen snefabrik og en hær af frivillige har klaret at tæve over 60.000 skiløbere gennem otte dage med ski i forårsvejr.

Vasaløbet har eksisteret siden 1922, bygget på historien om Gustav Vasas vej tilbage for at gøre oprør mod danskerkongen. Det indbringer egnen 15 millioner kroner til sport- og friluftsluft.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden