FORSMAG. Tag forskud på vinterferien i aften i Roskilde.
Foto: ROSKILDE SKIKLUB

FORSMAG. Tag forskud på vinterferien i aften i Roskilde.

Motion

Kom på ski efter fyraften: Danmarks største skianlæg holder kulde-åbent

Hedeland Center ved Roskilde holder aftenåbent mandag og tirsdag.

Motion

Gør som 12-1500 mennesker allerede har gjort i weekendens knasende frostvejr. De har udnyttet Hedeland Center vest for København, hvor Roskilde Skiklub råder over en bakke med 45 meters fald og en kunstigt anlagt bakke på 282 meter. Og nu er chancen der altså igen i aften og i morgen aften.

»Der har været meget, meget, meget fyldt op. Rigtig mange kommer for at varme op inden skiferien, og så har vi rigtig mange børnefamilier, der kommer og hygger sig«, forklarer Mads Bondo Dydensborg, næstformand i Roskilde Skiklub, der driver bakken, som har eksisteret i 25 år.

Alt undtagen højdesyge

Tre træklifter sørger for, at man kan komme op og få en sjov oplevelse i den danske vinter. På hovedbakken og den mindre begynderbakke. Derudover kan man blære sig med Danmarks største snowpark.

»Vi har alt, hvad man har på et rigtig skisportssted. Bortset fra højdesyge. Danmarks største skiudlejning med 300 par ski og 500 par støvler, kunstsne-anlæg og pistemaskiner«, siger Mads Bondo Dydensborg, der også sørger for, at instruktører fra klubben står klar i det omfang, det er muligt at skaffe frivillige.

SE OGSÅ

»Man skal ikke se det som en skiferie i Alperne, men i stedet tænke det som en tur i biffen eller i svømmehallen. Noget man laver for sjov sammen. Og så er det en god mulighed med børn, der skal prøve det første gang. Eller at få prøvet noget nyt grej af«.

Siger Mads Bondo Dydensborg, der anbefaler, at man går ind på hjemmesiden roskildeskiklub.dk (eksternt link) og tjekker snemeldlingen, inden man drager afsted. Det kan også være en god ide at have kontanter med til liftkort og evt. skileje, da der kan være kø ved dankortmaskinen.

Priserne for en aften med liftkort, ski og støvler er 200 kroner for voksne, 125 kroner for børn under 15 år. Se flere priser her (eksternt link).

Langrend på gamle ski

Også flere steder i Danmark har man kunnet lufte sine langrendski i weekenden, så mange steder er sneen lidt ldit. Men har man et par ski, man ikke er for øm om, er det bestemt muligt at komme ud.

Det beretter Københavns Skiklub, der trækker spor blandt andet i Gribskov. Her kan du se løjpemeldingerne fra flere områder, som klubben præparerer, når der er sne nok. Blandt andet Dyrehaven, Søllerød Golfklub og Hareskoven.

På skisport.dk har skiklubber fra hele landet meldt ind om, hvor det er muligt at komme på langrendsski og alpin i hele Danmark. Se oversigten her (eksternt link).

Og hos DanskeBjerge.dk (eksternt link) kan man få et overblik over de bakker, hvor man kommer på ski, når sneen er med os.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce