OLDSCHOOL. Køb dig en skridttæller - eller vælg den mindre tunge løsning at bruge din telefon. Og gå 10.000 skridt om dagen.
Foto: PETER HOVE OLESEN (arkiv)

OLDSCHOOL. Køb dig en skridttæller - eller vælg den mindre tunge løsning at bruge din telefon. Og gå 10.000 skridt om dagen.

Motion

Frisk start 17. januar: Tæl dine skridt

Hent en app. Gå alene - eller deltag i 'tæl skridt' med tusindvis af andre.

Motion

»Det kan godt være, at en skridttæller er lidt af en gimmick, men den virker«, siger Bente Klarlund Petersen, overlæge på Rigshospitalet og professor ved Københavns Universitet, hvor hun forsker i fysisk aktivitet.

Dagens udfordring er derfor, at du bruger skridttælleren i din mobil eller downloader en i din telefons app-marked. Du kan også købe dig et apparat til at hænge i bæltet. Det vigtigste er bare, at du får et tal for, hvor meget (eller måske hvor lidt :-) du egentlig får bevæget dig på en almindelig dag.

SE OGSÅ

Humlen er, at du kommer op på de 10.000 skridt, som svarer til 8 kilometer og cirka 600 kilokalorier. Og som gør, at du får de stød op gennem kroppen, som knoglerne skal have for at vokse og blive stærkere.

Har du brug for lidt mental støtte, kan du aftale med nogle venner, at I fortæller hinanden, hvor langt I har gået på en mail eller på Facebook.

80 procent blev mere motiverede

Eller du kan tage skridtet helt ud, som man siger, og melde dig ind i Dansk Firmaidrætsforbunds kampagne Tæl skridt (eksternt link), hvor der allerede er over 10.000 tilmeldte til de tre uger, der starter i morgen mandag. Ideen er, at man i 21 dage tæller sine skridt og indrapporterer.

Evalueringerne fra tidligere år viser ifølge Dansk Firmaidrætsforbund, at 80 procent af deltagerne mener, at kampagnen motiverede dem til at dyrke mere motion. Og de deltagere, som var inaktive inden kampagnens start, øgede også deres aktivitetsniveau og fastholdt det, da man spurgte dem fem måneder efter, kampagnen var forbi.

SE OGSÅ

Udover den personlige sundhedsgevinst vil alle, der har gået mindst 10.000 skridt i 11 ud af kampagnens 21 dage, få et lod i lodtrækningen om hovedpræmien på 50.000 kroner.

Tilmelding er åben frem til kampagnestart i morgen den 18. januar 2016 på tælskridt.dk. Man kan også melde sig som hold. Det koster 60 kroner at deltage per fodgænger.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Per Munch eller Motion, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce