GUMMIMÆND. Synes du vandet er for koldt, så træk i våddragt. Så får du også mulighed for at svømme længere - eller at gå på opdagelse i havet.
Foto: WWF

GUMMIMÆND. Synes du vandet er for koldt, så træk i våddragt. Så får du også mulighed for at svømme længere - eller at gå på opdagelse i havet.

Motion

Frisk start efter ferien: Bliv ved med at bade i havet

Når luften er kold, føles vandet meget varmere. Find badebukserne frem.

Motion

Bare fordi, hverdagen er startet, behøver du ikke droppe badeturen og den friskhed, det altid giver at få en dukkert.

Ifølge DMI er vandet stadig 17-18 grader de fleste steder, og da luftens temperatur kun kommer op på 20 grader her i weekenden, så vil vandet føles varmt, sådan relativt.

Hvis du bor i København, kan du gøre det gratis døgnet rundt frem til 1. oktober i havnebadene på Islands Brygge og ved Fisketorvet. Flere muligheder se Team Bade (eksternt link).

Klar til Christiansborg Rundt

Har du en våddragt, kan du jo overveje at stille op til årets sidste åbent vandstævner, for eksempel 1,8 km i Holbæk Fjord i morgen. Der er også svømning i hav i næste weekend i Aarhus og Vejle Fjord. Og så er der naturligvis Danmarks største stævne, 2 km Christiansborg Rundt om to uger, 27. august, hvor 3500 stiller op i kropsnært neopren.

Mere info på openwater.dk (eksternt link).

Og læs om hvordan vores uddannelsesredaktør Jacob Fuglsang oplevede sit første møde med våddragt og kanalsvømningen ved Christiansborg:

SE HER

Få nogle gode guidelines til din crawlteknik af Mette Jacobsen.

Vejrtrækningen er først på skemaet i Mette Jacobsens svømmeskole.

Se, hvordan du også kan få en mere afslappet vejrtrækning, når du kæmper med det våde element.

Følg med de næste fem søndage, hvor der kommer nye råd og tips.

Foto: Lisa.Christensen@pol.dk

Foto/Klip: Mads.Trolle@pol.dk

Kilde: Politiken.tv

Hvad havet gemte

Skal det være mere legesygt, så find snorkel og gummifødder frem, lok ungerne med, og stik hovedet under overfladen.

Hvis du vil have lidt hjælp til at komme godt i gang, kan I opsøge en Opdag Havet-event med WWF (Verdensnaturfonden). I dag ved Sjælland Odde. Om en uge ved Den Blå Planet på Amager og om fjorten dage i Sønderborg. Find events her wwf.dk (eksternt link)

De har også udviklet en app, så man kan finde og registrere de dyr og planter, man opdager i vandet:

LÆS HER

Har du andre gode bud på motionsformer til vands, så læg gerne en kommentar, et foto eller video på vores Facebook-begivenheden: Frisk start - Kom godt i gang efter ferien (eksternt link) eller på Instagram: @PolitikenMotion.

Hvis du trykker 'synes om' på Facebook på Frisk start - Kom godt i gang efter ferien, vil du hver dag modtage et sundhedstip og en god og nem hverdagsopskrift på din Facebookvæg.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden