KANALRUNDFART. Alle skal af sikkerhedsgrunde bære badehætte (så livredderen kan se personen) og våddragt (så man bliver mere udholden - og får flydeevne).
Foto: MIRIAM DALSGAARD (arkiv)

KANALRUNDFART. Alle skal af sikkerhedsgrunde bære badehætte (så livredderen kan se personen) og våddragt (så man bliver mere udholden - og får flydeevne).

Motion

Svøm med verdensstjerner og OL-deltagere ved Christiansborg Rundt

3600 har allerede meldt sig til 2 km rundt om Christiansborg lørdag. Men du kan stadig nå det.

Motion

Følg mere end 3.600 svømmere i kanalerne 2 km rundt om Christiansborg lørdag. Hvor der inden motionssvømmerne vil være en Europa Cup på 6 km, altså 3 gange rundt om Christiansborg med verdens bedste svømmere.

Desuden vil man ved 4 x 500 meter-stafetten kunne heppe på OL-svømmerne Lotte Friis, Daniel Skaaning, Sarah Bro og Julie Kepp Jensen

Det er 11. gang, at der afholdes TrygFonden Christiansborg Rundt, og endnu engang sprænges alle tidligere deltagerrekorder for stævnet, der til at begynde med kun fik 260 mennesker til at hoppe i baljen.

I år er antallet af deltagere vokset med cirka 300 i forhold til sidste år, så der nu er i alt 3.600 svømmere. Af disse mange svømmere har 3.300 tilmeldt sig den individuelle svømmetur på 2.000 meter rundt om Christiansborg og hertil 80 hold i Krüger Stafetten.

Det er stadig muligt at tilmelde sig, men det skal ske online, se faktaboksen.

Som noget nyt tilbydes i år fra klokken 10-15 særlige vand-aktiviteter for børn. Om dette udtaler projektleder Caroline Kleemann Falster:

»Med det stigende antal deltagere i vores event oplever vi samtidig tiltagende liv og aktivitet på stævnepladsen. Her vil vi gerne skabe en række tilbud for de børn og unge, som måtte være nysgerrige efter at afprøve nogle vandaktiviteter, hvor de samtidig får mulighed for at iklæde sig en våddragt. Derfor kan børn og unge i år prøve kræfter med synkro, vandpolo og livredningsaktiviteter. Måske kan det skabe en interesse for selv at svømme med rundt om Christiansborg en dag, når alderen er til det«.

Motionsredaktøren Per Munch tog kameraet på nakken, da han svømmede i kanalerne. Kilde: Politiken.tv

Den to kilometer lange svømmetur går fra startpontonen ud for Søren Kierkegaards Plads. Så svømmer man langs Den sorte Diamant og havnefronten, under Knippelsbro, forbi Børsen, Højbro Plads og Gammel Strand og slutter med opløb foran Den sorte Diamant.

Mens der de seneste to år har været cirka 100 udenlandske svømmere tilmeldt eventen, er der i år 230 udenlandske deltagere, som repræsenterer i alt 23 lande. Her er blandt andet svømmere med fra Sydafrika, USA, Canada og Australien.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden