MENTALT. Tom Hoel fortæller bagefter, at det sværeste var at motivere sig selv efter halvanden time - hvor der stadig var langt til målet. Men opbakningen gjorde alt.
Foto: Privatfoto

MENTALT. Tom Hoel fortæller bagefter, at det sværeste var at motivere sig selv efter halvanden time - hvor der stadig var langt til målet. Men opbakningen gjorde alt.

Fitness

Dansk fitnessinstruktør slog verdensrekorden i 'planken'

Tre timer og otte minutter klarede Tom Hoel at være stiv som et bræt.

Fitness

Den 51-årige fitnessinstruktør Tom Hoel begejstrede i går flere hundrede tilskuere i Jernbanegade i Frederikssund, da han klarede at ligge i 'planken' tre timer og otte minutter. Dermed slår han den hidtidige verdensrekord fra Guiness med 45 sekunder.

Det er ellers ikke en specielt publikumsvenlig sport. Dels ligger udøveren ned, så kun forreste række kan se ham. Dels bevæger han sig i sagens natur stort set ikke.

Alligevel rapporterer Frederiksborg Amtsavis i dag, at jublen var øredøvende blandt de sammenstimlede mennesker, da det klokken 20:08 stod klart, at Frederikssund har en verdensmester i planken.

»Jeg kom igennem så mange mentale stadier. Det hårdeste var efter godt en time, hvor jeg jo allerede havde ligget længe, men hvor der stadig var rigtig lang tid igen. Men jeg fik energi af publikums opbakning, og da jeg kunne se, at der var 45 minutter igen, så vidste jeg, at jeg ville klare den«, fortalte Tom Hoel til Politiken i dag.

Tom Hoels kamp med at stå i planke har inspireret en af kunderne fra hans fitnesscenter, Tina Frausing, der to gange forsøgte at slå den kvindelige verdensrekord, der er på en time, 20 minutter og to sekunder.

Men begge gange måtte hun opgive.

Til gengæld blev hendes forsøg fejret af publikum, som bakkede hende op ved at ligge i »sympati-planke« fem minutter ad gangen.

Men højdepunktet var, da Tom Hoel kun havde to minutter tilbage - og begge hans drenge Frederik og Kaj kom på scenen og lagde sig i planke med far, mens publikum talte ned fra 10 og kåre Tom Hoel til verdensmester.

I dag var fitnessinstruktøren på job i sit center og havde to timer, step og bodytoning, fra kl. 8.15, hvor efter han kørte en time med personlig træning. Inden han skulle ned og assistere sin kone, der står for en motionsløb, der samler ind til hospitalklovne.

»Jeg har stadig svært ved at fatte, at det er lykkes. Men jeg er fit for fight«, siger Tom Hoel til Politiken i dag.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce