Motionsredaktør Per Munch var med til moderne dans i Dansekapellet i Nordvest. Kilde: Foto: Mikkel Fosgrau / Klip: Henrik Haupt

Fitness

Redaktøren tester: Moderne dans er motion for mere end kroppen

Dans som motionsform sætter gang i både puls og humøret, men kræver mod.

Fitness

På Bispebjerg Bakke i Nordvest i København under kuplen på det fine kapel, hvor man i gamle dage sagde det sidste farvel til sine pårørende, har det københavnske danseliv fået scener til professionelle - og helt almindelige motionister, som har lyst til at danse for sjov.

Motionsredaktøren testede moderne dans - hvor man altså bruger danseteknik a la ballet, men gør det til rytmisk musik med plads til improvisation. Hvilket vil sige, at man i enkelte øvelser selv skal finde på sine bevægelser - eller spejle en partner.

»Det handler jo bare om glæden ved at bevæge sig til musik«, siger Lars Bjørn, professionel danser og instruktør hos Stands og Dans, der har begynderholdet torsdag aften for voksne.

»Vi bevæger os jo hele tiden mellem hinanden og ved at bruge sin krop i dansens rammer, så lærer du noget om dig selv og din identitet, og hvordan du virker på andre«.

Forklarede altså Lars Bjørn. Inden timen gik i gang.

Og det kræver sin mand at bevæge sig ud på det lyse parketgulv og skulle improvisere en bevægelse. Men når først musikken spiller, og underviseren sætter rammen, så kommer man alligevel til at gøre et eller andet uoverlagt.

Som sammen med tekniske øvelser og små serier giver en time, man går glad hjem fra.

Stands og Dans tilbyder undervisning i kreativ dans i Dansekapellet i Nordvest og i Dansehallerne i Carlsberg-byen for børn, unge og voksne. En sæson på moderne dans 'Begynder Basic' koster 1750 kroner for en lektion om ugen.

LINKStands og Dans(eksternt link)

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden