Bare to timer væk fra rådhuspladsen venter en tur på langrendsski. Se om det er noget for dig. Kilde: Politiken TV / Vært: Per Munch / Foto: Christian Skylv, Per Munch / Redigering: Peter Vintergaard

Fitness

Munch tester: Løb langrendski 2 timer fra Rådhuspladsen

Skal du til Vasaløbet eller Birkebeiner? Snup Vallåsen nord for Helsingborg.

Fitness

Fortvivl ikke, hvis du trænger til at træne langrend eller bare har lyst til skiløb i skovens dybe stille ro.

60 km nord for Helsingborg ved byen Våxtorp ligger Vallåsen, som mange fra Københavnsområdet kender for alpine bakker med cirka 150 højdemeters fald samt masser af mennesker.

Men Vallåsen har faktisk også stilfærdig langrend.

Tag hovedliften København og passerer hen over bakkerne og grillhytten nede i skoven. Når du kommer af, fortsæt lige ud. Skift til langrend. og så er du klar. Alternativt, kan du køre bilen helt op til Vindrarp Skiklubs hus ad Skånevej. (Se forklaring og kort nederst)

Jeg prøvekørte de 2,5 kilometer kuperet lysløjpe gennem granskov i dagslys i søndags, hvor det myldrede med folk på Vallåsen. 50 meter fra liften København var jeg Palle alene i verden. Jeg skulle lytte nøje efter for at høre svage hvin i det fjerne.

Vent på mig

På min tur rundt mødte jeg kun en eneste familie, Niklas og Susanne Kronborg fra Lund, der er ude at lufte Vilmer og Alve på 3 og 6 år og Tuva, der trods sine 8 år har insisteret på, at det er hendes tur til at sidde i pulken.

»Det er fantastisk, vi kan tage et smut i bilen herop«, siger Niklas, mens han pukler af sted med den store datter.

»Det er ikke hver vinter, der er sne nok. Men når sneen er her, så er vi her også«.

Siger han, mens den mindste Vilmer skriger bagfra:

»Vänta. VÄNTA«.

Foto: PER MUNCH

Udover lyssporet er der med god sne 15-20 kilometer spor, som bliver præpareret af skiklubben. Området hænger også sammen med Koarp, og så der er pludselig 40 kilometer skarptskårne løjper to timer fra Rådhuspladsen. Hvis ellers frosten og sneen holder.

Hold øje med sporenes kvalitet og temperatur her, så du smører rigtigt - og ikke kører forgæves.

Skiklubben henstiller, at man indbetaler 150 svenske kroner for at bruge sporet af og til. 250 krone hvis man kommer ofte. Se kontonummer her hos Vindrarp Skilklub vsk.just.nu.

Nødløsningen på 400 meter

Er der ingen sne på toppen, så har selve Vallåsen onsdag, torsdag og fredag fra klokken 18-21 en 400 meter lang oplyst rundstrækning til højre for hovedbakken og børneområdet, set nedefra. Det koster 60 svenske kroner at bruge sporene for en voksen. Se mere på Vallasen.se.

Vejvisning til Skiklubben Vindrarps hus. Når I kommer gennem Våxtorp i bil, så fortsæt ad Rössjöholmsvejen mod Vallåsen, men sving ikke til højre mod Vallåsen alpincentret. Fortsæt i stedet 200 meter frem, og drej til højre ad Skånevejen. 2,5 kilometer senere ligger klubhuset på højre hånd. Det er her, lysløjpen starter. Du kan selv tænde lyset ved at vride en timer.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Per Munch eller Motion, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce