Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

RÅSTYRKE. Fra 1,25 kg i hver hånd til 12 kg op i strakt arm. Pia Bækmands investering har gjort hende væsentligt stærkere på 5 måneder.
Foto: Anders Rye Skjoldjensen

RÅSTYRKE. Fra 1,25 kg i hver hånd til 12 kg op i strakt arm. Pia Bækmands investering har gjort hende væsentligt stærkere på 5 måneder.

Fitness

Pia er i sit livs form efter at have brugt 20.000 kroner

Pia har brugt 20.000 kroner og 5 måneder på at komme i sit livs form med personlig træner.

Fitness

Der er tre tykke sorte skiver på hver side af stangen.

Pia Bækmand, 48 år og sygeplejerske, bøjer sig ned og griber fat om det ru metalrør med sine fingerløse læderhandsker. Og så løfter hun ellers 72,5 kilo fra gulvet, mens Sanne Salomonsen crooner ’In a New York Minute’ fra store højttalere i det lyse og luftige rum, hvor Pia er eneste kunde.

Vægtstangen skal op langs benene, indtil hun står med ret ryg. Derefter skal den ned til gulvet igen, uden at hun krummer ryggen. Et såkaldt dødløft.

LÆS ARTIKEL

Mens blodårerne står frem på halsen, og en sund rødmen breder sig, laver hun sine gentagelser. Forhåbningsfuldt gisper hun: »Var det fem?«.

»Nej, fire, du mangler en«, siger Randi Negendahl, er har været Pias personlige træner hos Fortius i Søborg, hvor man kun kan få lov at træne sammen med sin personlige træner. Og der er højst en anden kunde i gang samtidig, så her kender man hverken til kø ved vægtene eller trængsel.

Dengang, for 5 måneder og 20.000 kroner siden, kunne Pia Bækmand blot dødløfte 20 kg, så der er altså kommet 52,5 kilo mere på stangen. Så selv om hun for de samme penge kunne have gået i Fitness World i 11 år og 2 måneder, er hun glad over sin beslutning om at smide feriepengene i personlig træning.

»Jeg er blevet stærk. Det har virkelig givet resultater, frem for alt det konditionstræning, jeg lavede før i fitnesscentret, romaskine og spinning, er det nu kun styrketræning. Tre gange om ugen. En gang sammen med Randi og to gange i vægtrummet på Glostrup Hospital«, fortæller Pia Bækmand, der arbejder som sygeplejerske.

Taberne er hendes mand og hendes fire nærmest voksne børn, der nu sjældent får de hurtige kulhydrater fra pasta, ris eller brød. For selv om Pia et par gange om ugen tillader sig selv nogle af de hurtige kulhydrater, må de andre ellers selv supplere i hverdagen. Til gengæld bugner køleskabet med »skyr i lange baner«.

Det var en investering i mig selv. Og jeg synes, den har givet fuldt udbytte

»Det var en investering i mig selv. Og jeg synes, den har givet fuldt udbytte«, siger Pia Bækmand. Den udløsende årsag var, at hun faldt uheldigt og brækkede en hånd og noget i skulderen. Nu ville hun lave en livsstilsomlægning. I starten kom hun to gange om ugen hos sin personlige træner og fik styr på sin kost og sin løfteteknik og sine træningsvaner.

»Det var en lettelse for mig, at der er nogen til at styre, hvor meget jeg skal træne. Før havde jeg tit dårlig samvittighed, selv om jeg trænede 4-5 gange om ugen og ikke fik nogen resultater. Men det vigtigste er, at Randi hjælper mig til at holde fast i min motivation. Også når jeg selv ikke synes, det nytter«.

Pia Bækmand sætter sig på en vægtbænk med ryglæn. Hun snupper 2 håndvægte på hver 12 kilo. Holder dem mod oversiden af låret og bruger rutineret først den ene ben og så det andet ben til at vippe de tunge vægte op i skulderhøjde. Med strakt hånd stemmer hun dem op mod loftet.

I starten måtte hun nøjes med at skulderpresse løse skiver a 1,25 kg, men dengang var skulderen også skidt. Når det sidste sæt er overstået, er Pia Bækmand færdig med sit forløb hos Fortius Fitness. Og hun er stensikker på, at hun kan holde fast i de gode takter.

»Jeg kører videre med træningen og med kosten. Helt sikkert. Det er ikke en kur, som skal overstås, men en livsstilsændring til det bedre. Også selv om min familie måske ikke altid er enig«.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Per Munch eller Motion, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce