Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Løb
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er fem gode grunde til at træne med pulsur

Pulsuret hjælper dig til at belaste 'motoren' rigtigt.

Løb
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et pulsur giver mulighed for at træne mere effektivt, så man får mest muligt ud af den tid, man har løbeskoene på. Pulsuret er motionistens svar på omdrejningstælleren, så man kan altså holde øje med, hvor hårdt 'motoren', hjerte og åndedræt, arbejder.

»Nogle motionister træner alt for let og kan snakke hele vejen rundt om Søerne. Andre begyndere træner for hårdt, fordi de slet ikke er vant til at mærke deres krop. Med et pulsur kan du blive mere effektiv«.

Det siger Michelle Nørgaard Kristensen, der er personlig træner i fitnesscentret Well-come i Hellerup og bachelor i idræt. Hun kan 5 gode grunde til, at man kan få udbytte af at tage en pulsrem om brystet:

  1. Du kan sikre dig, at du ikke træner for hårdt - hvis du ønsker at træne udholdenhed, bør du for eksempel ikke komme over 80 procent af din maxspuls.
  2. Du kan tvinge dig selv tli at træne lidt hårdere - for er målet i stedet at træne kondition og iltoptagelse, så skal du gerne over 80 procent af maxpulsen.
  3. Du kan holde styr på dine pauser, så du træner intervaller. Så du kommer tilpas langt ned i puls (typisk 70-75 procent af maxpuls), inden du begynder på et nyt interval.
  4. Du kan tjekke din generelle helbredstilstand ved at måle hvilepulsen om morgenen. Er den voldsomt høj (7-10 slag over normalen), så har du trænet for hårdt eller er afkræftet, og så bør du holde pause..
  5. Du kan holde øje med dine fremskridt. Hvilepulsen falder cirka et slag pr. uge de første 10 uger, når du begynder at træne.

FØLG MED i nyt om løb og træning på Politiken Motion på Facebook

TEST

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden