Hooked? Var det sjovt til DHL skal du bare blive ved. Mange andre løbere mødes og træner sammen, blandt andre klubben Nbro Running.
Foto: MATHIAS CHRISTENSEN

Hooked? Var det sjovt til DHL skal du bare blive ved. Mange andre løbere mødes og træner sammen, blandt andre klubben Nbro Running.

Løb

Glad efter DHL: Fortsæt løbefesten på Facebook

Vil du gerne fortsætte de gode takter? Så hold fast i energien. For eksempel ligesom Nbro Running, der mødes via Facebook og fester bagefter.

Løb

Øl. Andre mennesker. Og et klart mål.

Langt over 200.000 danskere iført T-shirt med firmalogo kan ikke tage fejl. Der er simpelthen nogle gode elementer i den landsdækkende DHL-stafet. Så hvad gør man bagefter, når man pludselig skal klare sine 5 km helt alene?

Her giver en hip løbeklub på Nørrebro sit bud på, hvordan man kan gribe sit løberliv an. Mens løbeeksperten Henrik Them fra fitness dk minder om, at man stadig skal passe på, at man trods god energi ikke går for hurtigt frem. Løbeskader rammer også folk, der har haft det sjovt undervejs.

LÆS ARTIKEL Nbro Running er en lille samling løbere på Nørrebro i København, der både vil løbe og feste. Samtidig med at de gerne vil bevare en vis urban værdighed i stedet for at underlægge sig løberverdenens tætsiddende tights og lige så stramme mødedisciplin. Senest var de med til DHL i Fælledparken i aftes. »De fleste tænker nok løb som en solosport, men det er inspirerende at gøre det til en fælles ting. Men det kan være svært at gå ind i en rigtig, seriøs løbeklub, hvis man er omkring de 30 år, som de fleste af os, og godt kan lide at få en øl bagefter. Og hvis man har brug for, at det er et fleksibelt tilbud. Derfor har vi Nbro Running«, fortæller Mikkel Christiansen, der i det daglige laver lyddesign for spilfirmaet IO Interaktive, som lige nu kæmper med at få Hitman 5 på gaden. »Vi har alle sammen så travlt i hverdagen, at løbeturen med Nbro Running også har en social funktion. Vi får talt sammen og opdateret hinanden. De ting, vi ellers ville gå på café og gøre«. Kaffebar er klubhus Nbro Running startede egentlig som en udløber af en bydelskonkurrence, som sportsfirmaet Nike havde sat i gang. Men nu er det en Facebookbaseret ramme for 4-6 aktiviteter om ugen, som ikke bare er træning på vejen mod nye konkurrencer, men også fester og samvær. Sejt tøj og tatoveringer.

LÆS ARTIKEL

Den faste træning er mandag kl. 17.30, hvor man nu er oppe på fire forskellige løbehold. Derudover er det brugerne, der selv foreslår aktiviteterne. Som kan være ’Girlsrun’, ’Tuesday Soccer’ i Nørrebroparken, core, intervaltræning eller yoga. Langt de fleste træningspas starter på Kaffesalonen ud til Peblinge Dossering. Så man nemt kan ’strække ud’ bagefter over en lille forfriskning.

»Lige nu er vi omkring 30 brugere, nye kommer til, og andre er i en periode mindre aktive. Men entusiasmen er stadig stor blandt os. Folk er virkelig flittige på Facebook og tropper op til arrangementerne«.

Nbro Running løber for sjov. Men ambitionerne har også sneget sig ind. I slutningen af september skal et større hold til Berlin Marathon. I oktober har andre udset sig Amsterdam Marathon, hvor man også skal møde en ’søsterklub’ fra New York, NY Bridge Runners. Inden der naturligvis er fest bagefter.

Husk 3. halvleg

»Egentlig minder det jo om firmafodbold, hvor man spiller lidt bold og tager en øl bagefter. Det er vigtigt at huske 3. halvleg. Også når man løber«, siger Mikkel Christiansen fra Nbro Running. Løbeeksperten Henrik Them, der har vundet mange danske mesterskaber på 5 og 10 km, er stor tilhænger af Nbro Running og andre netbaserede mødesteder for løbere. »Løb skal være sådan. Enkelt og nemt. Man møder hinanden på gaden og kommer ud og løber. På den måde får man fællesskabet, men på en fleksibel måde. Vi må jo erkende, at det er sjovere end at løbe alene«.Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

LÆS ARTIKEL Som professionel træner og ansvarlig for fitness dk’s løbetræning er Henrik Them dog bekymret for de mange ’nye’ løbere, der bliver lokket med i energien, uden at der er ret megen viden om løb og træning til stede. »Alt for mange løber for hurtigt og for langt. Det er bagsiden af medaljen. Man bliver fanget af stemningen og lader sig rive med. Der er ingen træner, som kan hjælpe med den overordnede struktur. Når man bygger op, så skal det være stille og roligt. Bid for bid«, tilråder Henrik Them. Løbeeksperten mener dog stadig, at det er nødvendigt både med et fællesskab og en ambition. Og at man fortsætter festen og glæden fra DHL, samtidig med at man i det fjerne begynder at sætte sine egne nye mål. »DHL er en dynamisk fællesskabsfølelse. Vi rykker os sammen og bliver sundere i virksomheden. Vi viser, det er vigtigt for os. Nu kommer efteråret. Og nu er det tid til, at du skal vise, at det også er vigtigt for dig«.Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden