Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

SEJRSFONTÆNE. To år i træk har Tim Berkel vundet den lange jernmand i København. Men i år kan det blive en dansker, der laver springvand.
Foto: PER FOLKVER

SEJRSFONTÆNE. To år i træk har Tim Berkel vundet den lange jernmand i København. Men i år kan det blive en dansker, der laver springvand.

challengenyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk jernmandsnovice kan vinde Challenge Copenhagen

Australieren Tim Berkel, to gange vinder i København, bliver udfordret i år.

challengenyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Både i 2010 og 2011 vandt 28-årige Tim Berkel fra Australien KMD Challenge Copenhagen. Og den populære triatlet stiller op igen i år.

Men kampen om førstepladsen er blevet hårdere, fortæller Thomas Veje Olsen, direktør for Challenge Copenhagen, der bliver afviklet 12. august.

LÆS ARTIKEL

»Jeg er glad for, at Tim Berkel kommer hos os, for han har en god karisma og en laidback-udstråling, som fjerner os lidt fra det macho-image, som jernmandsdistancen ellers lider under. Han er en hipstertriatlet, der både kan levere på dagen og til efterfesten. Men jeg ved, han kommer op imod et hårdere felt i år«, siger Thomas Veje Olsen.

Vittrup fik fantomtid på løbet

»Jeg vil godt sætte en lille favoritværdighed på 27-årige Mads Vittrup, der sidste år blev nummer 4 ved Challenge Copenhagen, kun 2 minutter efter Berkel. Mads løb helt fantastisk den afsluttende maraton på 2:38, det er det 4. hurtigste løb i et langt triatlon nogensinde i hele verden. Han skiftede først til triatlon for et par år siden, så han kæmper stadig med svømningen. Men han har trænet meget på netop det siden sidste år, så jeg tror, han har fået styr på det«, siger Thomas Veje Olsen.

LÆS ARTIKEL

Senest har Mads Vittrup vist sit format ved Challenge Aarhus, den halve jernmand midt i juni, hvor han blev nummer 2, kun overgået af schweizeren Reto Hug. De to kæmpede helt frem til målstregen, og blot 2 sekunder skilte dem.

Johnsen har mere rutine

Sidste års nummer 2 i København, Jimmy Johnsen vil også kunne sejre ved Challenge Copenhagen. I 2011 løb han skulder ved skulder i lang tid med Tim Berkel, og han er en meget mere rutineret triatlet end Mads Vittrup, påpeger Thomas Veje Olsen.

LÆS ARTIKEL

Sidste års nummer 3 er også tilbage, Dejan Patrcevic, er også på banen igen i København, men er ikke det stærkeste kort.

»Dejan er meget mere svingende i sine præstationer. Men har han en god dag, så kan han også ende i toppen. Ingen kan udelukkes i det felt«, siger Thomas Veje Olsen fra Challenge Copenhagen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden