Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

SIDSTE OMGANG. Jesper Neumann Jensen på vej mod mål på Christiansborg Slotsplads sidste år. På søndag siger han farvel til Ironman-ambitionerne.
Foto: Privat

SIDSTE OMGANG. Jesper Neumann Jensen på vej mod mål på Christiansborg Slotsplads sidste år. På søndag siger han farvel til Ironman-ambitionerne.

challengenyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jernmand indrømmer: »Triatlon har kostet på familiekontoen«

30-årig mand lover at skære ned på sin træning efter fælles overenskomst med sin kone.

challengenyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På søndag kører han for anden gang KMD Challenge Copenhagen. Men Jesper Neumann Jensen har også lovet sin kone, at det er sidste gang, mens de stadig har små børn.

»Triatlon fylder meget. Og jeg tror mænd er mere tilbøjelige til at lade sig selv komme i første række. Så finder man plads til træningen og sit ego, uanset hvad. Kvinder er mere opmærksomme på familien«.

I går kunne vi fortælle om 31-årige Maria Maxwell, der gennem en længere periode har været dybt frustreret over sin mands triatlon-passion.

Jesper Neumann Jensen fra Helsingør har på Politiken Motions Facebook-side reageret på historien. Han har, ligesom Maria Maxwell små børn, to piger på 3 og 5 år, og han kender udmærket til de problemer, der kan opstå i forbindelse med den omfattende træning.

LÆS ARTIKEL

»Jeg kan 100 procent genkende det, hun siger fra vores liv. Det er svært at få et familieliv til at hænge sammen, når der skal trænes op til Challenge Copenhagen. Men jeg synes alligevel, hun bliver lidt for bitter«, siger han.

»Hvis man som mand er indstillet på at gennemgå rejsen fra 'sofa til Ironman', kan det gøre mere tåleligt ved for eksempel at træne meget tidligt. Det meste af min træning ligger fra kl. 5, indtil jeg skal på arbejde - på den måde er der stadig rum til familietid om eftermiddagen«.

Selv om Jesper Neumann Jensen altså har lært at sno sig, og selv om han er blevet formand for en nystiftet klub i Helsingør, Trinord, og selv om han er helt vild med træningsfællesskabet og stævnealvoren, så har han dog erkendt, at han ikke kan stille op til jernmand næste år.

På søndag efter Challenge Copenhagen er det slut.

Svært at sige nej
»Vores overenskomst er, at jeg fremover koncentrerer mig om de kortere distancer (op til halv Ironman), og at jeg tilrettelægger min træning, så den ikke overskygger familielivet. Jeg vil være familiefar med træning som 2. prioritet - ikke omvendt«, siger Jesper Neumann Jensen.

Fælles overenskomst? Det lyder en smule armen-om-på-ryggen?

»Der skal jeg være lidt diplomatisk. Jeg ville nok ønske, jeg kunne nå det hele, men beslutningen er nødvendig for at få familien til at fungere«.

Men hvis det er så vigtigt for dig, hvorfor accepterer du så den overenskomst?

»Det er svært at blive ved med at fravælge familien, når de vil køre hestevogn på Bakken. Det er fedt nok at køre race på søndag. Men det er jo ikke hele livet. Det har været superfedt, men det har trods en overbærende kone kostet på familiekontoen«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden