Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

SAMMENHOLD. Her er nogle tips til de sidste dage som pårørende til en jernmand. Så du kan undgå irritation og misforståelser og være med til at dele sejren.
Foto: PER FOLKVER

SAMMENHOLD. Her er nogle tips til de sidste dage som pårørende til en jernmand. Så du kan undgå irritation og misforståelser og være med til at dele sejren.

challengenyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan overlever du den næste uge med en 'jernmand' i huset

Skal din kæreste eller ven lave Challenge, så er her et par overlevelsestips.

challengenyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En lang jernmand er en udfordring ikke bare for personen, der skal gennemføre, men også for omgivelserne, partneren, familien og vennerne. Dem der nu er tilbage.

Triatlet og coach Aleksandar Sørensen-Markovic, har på sin blog pulsslag.dk lavet en overlevelsesguide for den pårørende, der stadig har tid, lyst og energi til at bakke projektet op.

LÆS ARTIKEL

For som han skriver, så er KMD Challenge Copenhagen ikke et egoprojekt, men noget som hele familien deltager i, lider under og kan være stolte af bagefter:

»Virkeligheden er den, at jo større en udfordring, man stiller sig, jo mere hjælp og støtte har man brug for fra sine venner, familie, bedre halvdel og omgangskreds«.

Så her er nogle råd fra Aleksandar Sørensen-Markovic, så både triatleten og de pårørende kan komme godt gennem udfordringen 12. august, når det går løs fra vandkanten i Amager Strandpark.

1. Nerverne

Ligegyldigt hvad din deltager siger, så er han/hun nervøs. Nogle underspiller deres nervøsitet, andre overspiller den.

Ligegyldig hvordan nervøsiteten viser sig, så lad din deltager vide, at du er stolt af ham/hun. Tankerne hos en deltager flyver mange steder hen i løbet af dagen, og ofte går tankerne til de mennesker, som er tæt på dem.

2. Lyt

Lyt i stedet for at komme med gode råd. Mange deltagere bliver så nervøse, at det i dagene op til stævnet taler meget, men ikke har lyst til at tage mod sund fornuft, når man ønsker at hjælpe.

Det bedste, du kan gøre, er at lytte og forstå, at selv de mindste ting kan virke som kæmpe problemer. hvis man er nervøs.

3. Planlæg hepningen

Stævnedagen er lang. Forbered dig med rutekort, så du ved, hvor du kan se din deltager. Læg planen sammen med ham eller hende, så du ved, hvornår du skal være på plads på de forskellige steder.

Placer dig steder, hvor du også selv har mulighed for at slappe af – det er hårdt at være tilskuer en hel dag.

4. Find ligesindede

Tal med andre supportere. Ligesom deltagerne har noget til fælles, så har du som pårørende gennemgået noget af det samme, som de andre, der står og hepper. Og så går ventetiden hurtigere.

5. Tag fotos

Jo flere, jo bedre. Video er også en god ide, når man bagefter skal dokumentere de 226 km, som din triatlet har klaret for egen kraft.

6. Lad dem snakke

Lige efter stævnet har deltagerne et enormt behov for at tale med hinanden. Det kan lyde underligt, at din triatlet hellere vil tale med en fremmed jernmand i stedet for at skynde sig ud til dig og familien i målområdet. Men de har behov for at dele deres oplevelse med andre, der har gennemgået samme udfordring som dem – lad dem gøre det!

7. Tid til tungsind

Efter et klimaks som Challenge Copenhagen kan deltagerne opleve et tomrum. Den store udfordring er bag dem. De kan blive moody. Dette er helt normalt, og det er en vigtig periode for deltageren. Spørgsmål som 'var det det hele værd'? Og 'hvad skal være mit næste mål'? dukker op.

De spørgsmål tager det tid at svare på. Er I en familie, skal du også tages med på råd her.

8. Vær stolt

Men først og fremmest skal I huske at nyde den fælles sejr. At gennemføre KMD Challenge Copenhagen kan man ikke gøre alene. Har du støttet hele vejen, så er dette også dit øjeblik.

Sug indtrykkende ind, og forstå hvad det er for nogle drømme, der har kørt i hovedet på din deltager, når han/ hun har trænet i kulde, svedige lokaler og gjort jer til grin ved stranden, fordi han/hun absolut skulle have sin våddragt med.

Må du og din deltager have en helt fantastisk dag!

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden