Sådan forløber ruten i den indre by.

Sådan forløber ruten i den indre by.

Copenhagen Marathon

Morgendagens Maraton vil skabe trafikkaos i København

Tag tidligt hjemmefra, hvis du har planer i og omkring København i morgen.

Copenhagen Marathon

Lad bilen stå, hvis du skal til København og brokvartererne søndag for- og eftermiddag.

Det er det korte og bedste råd til bilister, når 13.000 maratonløbere søndag kl. 09.30 bliver sendt ud på 42,195 kilometer Københavns gader.

FOTOSERIE FRA SIDSTE ÅRS MARATON

FOTO OG LYD

For Nykredit Copenhagen Marathons nye rute er trafikfri, hvilket medfører en række ændringer i trafikken i København. Mange veje vil blive afspærret under løbet. De vil blive delvis lukket eller ensrettet i takt med at løberne når området.

Når den sidste løber har passeret, bliver trafikken straks åbnet igen. Men nogle af vejene vil være helt eller delvist lukket store dele af søndag for- og eftermiddag.

KORT:Her er ruten med trafikkort

»Ændringerne er nøje planlagt, og der er taget hesyn til både beboere og trafikanter«, siger Lars Nissen, der er løbschef for Sparta, der arrangerer løbet.

Flaskehalsen Langebro
Løbet starter og slutter på Islands Brygge, som løberne kommer til og fra over Langebro. Men løberne vil gungre afsted i cykelstien og busbanen på den nordlige side af broen, så der er stadig mulighed for trafik til og fra Amager, dog med risiko for kødannelser.

Herefter løber løberne ind i den gamle bydel. En del af Vestervoldgade vil være lukket hele dagen, mens Nørrevoldgade og Gothersgade vil være lukket fra cirka 09.30 til 10.15.

Strandboulevarden vil være ensrettet i et stort tidsrum fra cirka kl. 09.45 til 11.00. Her vil det nordgående spor være lukket hele dagen, mens det andet spor vil være ensrettet i retning nod Kastellet.

Østerbrogade bliver delsvis lukket
Herefter går ruten rundt på Østerbro. Det betyder, at Østerbrogade fra søerne til Nordre Frihavnsgade er lukket i retning ind mod byen, mens den er åben i retning mod Strandboulevarden Trianglen.

Næste trafikale knudepunkt er Fredensbro, hvor der vil være en trafiksluse. Broen er derfor åben i begge retninger, men en del kø må påregnes. Dr. Louisesbro ved Nørrebrogade er helt lukket for trafik hele dagen.

Ved Nørregade er der også en trafiksluse, der gør vejen farbar - men med kødannelser.

Vesterbro bliver også ramt
Efter en rundtur i indre by skal løberne ud af Kalvebod Brygge mod Vesterbro. Kalvebod Brygge vil være lukket, men der er andre veje til og fra Bernstorffsgade. Enghavevej på Vesterbro er spærret mellem Ny Carlsbergvej og Istedsted - men også her vil være alternative ruter, så bilerne kan komme ind og ud af København.

Herefter løber maratonløberne i store træk den samme rute igen, inden de vender tilbage til den indre by, over Langebro og ned til målområdet.

Politiet og Hjemmeværnspolitiet vil være talstærkt til stede for at sikre løberne den fornødne sikkerhed og for at give bilister de bedst mulige vilkår for at komme rundt.

Bilen kan blive pakket ind
Under løbet vil der være enkelte steder, hvor parkerede biler vil være lukket inde på ruten. Her vil ejerne ikke kunne komme til deres bil, lige i det tidsrum, hvor løberne drøner forbi. Lars Nissen håber, at københavnerne vil se lyst på løbet:

»Lad bilen stå, kom og hep, og se det som en positiv ting at København er vært for den slags begivenheder, og giv løberne en god oplevelse«.

Se her, hvor og hvornår vejene lukkes og åbnes ( eksternt link)

Mange busruter omlagt

Et hav af busser bliver i løbet af dagen omlagt og skal ud på længere rejser rundt i byen.

Det betyder, at forsinkelser ikke kan undgås, og man skal ifølge Trafikselskabet Movia, regne med forsinkelser på omkring 15-20 minutter.

Se her, hvordan busserne kører under søndagens maraton ( eksternt link)

Man skal også være opmærksom på, at der er mange steder, som busserne slet ikke kommer forbi søndag mellem kl. 8 og 16. Blandt andet på Kgs. Nytorv, Nørreport, Trianglen og Østerallé må man vente forgæves på busserne.

Følg med i søndagens løb, se resultater og følg med i live reportager på politiken.dk/tjek/motion

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce