tæt. Eliteløberne ligger virkelig tæt, både hos herrerne og hos damerne. Der er ikke nogen verdensklasseløbere. Der er ikke nogen direkte favorit. Men der er mange, der kan ligge og presse hinanden hele vejen. Det kunne meget vel ende med spurtopgør på selve opløbsstrækningen

tæt. Eliteløberne ligger virkelig tæt, både hos herrerne og hos damerne. Der er ikke nogen verdensklasseløbere. Der er ikke nogen direkte favorit. Men der er mange, der kan ligge og presse hinanden hele vejen. Det kunne meget vel ende med spurtopgør på selve opløbsstrækningen

copenhagenmarathonnyheder

Glæd dig til tæt spurt på Bryggen

Det bliver kamp til stregen med mange jævnbyrdige eliteløbere.

copenhagenmarathonnyheder

Forvent en anderledes spændende konkurrence end tidligere år, når sidste års vinder Mårten Boström, sidste års bedste dansker Lars Budolfsen og forhåndsfavoritten Jeppe Farsøht sætter hinanden stævne i København.

På kvindesiden er danske Lene Hjelmsø outsider til sejren, og hun får hård kamp fra en slovener, en mexicanskfødt irer og en englænder.

Mens motionister beslutter sig i god tid før en maraton, så melder mange eliteløbere sig tit til start i ugen op til løbet, når de ved, de er 100 procent klar.

»Det vigtigste er, at vi har fået lavet tegningerne til et rigtigt spændende race. Eliteløberne ligger virkelig tæt, både hos herrerne og hos damerne. Der er ikke nogen verdensklasseløbere. Der er ikke nogen direkte favorit. Men vi har så mange, der kan ligge og presse hinanden hele vejen. Det kunne meget vel ende med spurtopgør på selve opløbsstrækningen«.

LÆS ARTIKEL Det fortæller elitekoordinator Mads Stryhn. Han har som løbsleder for femte gang netop afholdt Danmarks største halvmaraton Lillebælt Halvmarathon med 11.000 deltagere til start. Copenhagen Marathon har i år overtaget det officielle danmarksmesterskab fra H. C. Andersen Marathon. Det har haft indflydelse på Jeppe Farsøhts beslutning om at stille til start. »Det bliver rart med et løb, der ikke er så tidsfikseret. Det kan godt ende med at blive et taktisk præget løb. Jeg forventer ikke selv at løbe aggressivt. Men jeg vil være med, når udskilningen sker«. Finne uden olympisk drøm

Mårten Boström stillede sidste år til start i København for at løbe under det finske OL-krav på 2.16. Det lykkedes ikke. Til gengæld vandt han suverænt. For en måned siden prøvede han for sidste gang. Han løb 2.21.03 i Rotterdam, hvilket var et stykke fra det finske OL-krav. Nu er han tilbage i København for at forsvare sejren. Denne gang uden tanker om OL i London. Lars Budolfsen har vist stabile fremskridt, siden han sidste år blev bedste dansker på en 3. plads i tiden 2.27.17. I september løb han 2.25.04 i Berlin, og i marts vendte han tilbage til den tyske hovedstad, hvor han løb 1.07.30 på den halve distance, hvilket giver forhåbninger om endnu en topplacering.LÆS ARTIKEL

Farsøht, Boström og Budolfsen vil blive hårdt udfordret af hollænderen Neals Strike og ireren Barry Minnock. Hos kvinderne er Lene Hjelmsø favorit til at hjemtage det danske mesterskab. Hun har taget hele turen fra motionist til eliteløber. Fra sin debut i København i 2005 på 3.30.29 til sin personlige rekord på 2.41.25 sat i Berlin i 2011. For en måned siden vandt hun halvmaratonen i Wien i tiden 1.16.52. I København vil hun tæt på de 2 timer og 40 minutter. Det er måske nok til mere end at blive bedste dansker og dermed danmarksmester.

Den 46-årige Helena Javornik ankommer til København med den bedste personlige rekord i bagagen. I 2004 vandt hun Amsterdam Marathon i 2.27.33, men der er blevet længere mellem de hurtige tider. Hun har stadig chancen for at kvalificere sig til sit tredje OL, hvilket kræver en sluttid under 2.39, det nationale krav i Slovenien.

LÆS ARTIKEL

Mexicanskfødte Barbara Sanchez fra Irland løber også for en OL-kvalifikation. Hun skal helt ned at løbe under 2.37 for at komme i betragtning til en af de tre irske OL-pladser.

Engelske Kim Fawke har også en personlig rekord under 2.40, og Mads Stryhn forventer, hun løber omkring samme tid.

Anne-Sofie Pade Hansen løb først over stregen i 2011 i tiden 2.45.29, men skal hun gentage sejren, skal hun formentligt løbe over fem minutter hurtigere i år.


FACEBOOKBliv ven med Politiken Motion

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden