igang. 12.205 tilmeldte løb fra Islandsbrygge kl. 9.30. Arrangøren håber på, at 10.000 af dem når i mål.
Foto: DITTE VALENTE

igang. 12.205 tilmeldte løb fra Islandsbrygge kl. 9.30. Arrangøren håber på, at 10.000 af dem når i mål.

copenhagenmarathonnyheder

Alle krydser fingre for 10.000 i mål til Copenhagen Marathon

16 minutter og 8 sekunder tog det at få alle 12.205 tilmeldte over startmåtten.

copenhagenmarathonnyheder

Så er starten gået for 12.205 tilmeldte fra Islandsbrygge kl. 9.30. 16 minutter og 8 sekunder tog det at få alle over startmåtten. Håbet fra arrangøren Sparta er, at 10.000 klarer at komme i mål om nogle timer.

Hvis det lykkes, vil det være ny rekord, og man vil komme fra 27. pladsen op til top 25 over verdens største maraton ifølge arrs.net (Association of Road Race Statisticians).

Gættede på 6.000 løbere

»Jeg havde aldrig drømt om, at vi ville få så mange mennesker ud at løbe maraton. Mit gæt var, at det ville toppe ved 5-6.000 løbere, siger Niels Jørgen Holdt fra Sparta, der grundlagte løbet.

Men den folkelige succes har også betydet at gennemsnittiden for en maraton er gået ned fra under fire timer til fire timer og et kvarter. Og det er ikke kun motionisterne, der er lidt tunge i det. Elitefeltet i dag sigter på sluttider lige omkring 2:20, hvilket stadig er langt fra Sven Erik Kristensens københavnerrekord fra 1986 på 2:14.

LÆS ARTIKEL

Til gengæld er publikumsopbakning steget massivt. For Sparta har arbejdet med at få storbyen med – og er blevet inspireret af andre events, WM i cykling, Challenge Copenhagen og Lillebælthalvmarathon.

Thorvald Mogensen, indehaver af Danmarks største løberejsebureau Marathon Travel Club, er imponeret.

»Nu har jeg rejst rundt til maraton over hele verden siden 1998, og vi har altid talt om, at Copenhagen Marathon burde kunne blive større. De sidste 3-4 år har de rykket helt vildt. Om få år er de større end Stockholm«, siger han.

FACEBOOKBliv ven med Politiken Motion

Svenske Mikael Kretz, 36 år, sagde lige inden starten:

»Vi bor i Lund, så for mig er det meget oplagt. Mange af mine kammerater har løbet her allerede, og de siger, det er fantastisk. Især supporten fra publikum. Det er det vigtigste, folkefesten«.

Ialt 2015 udlændinge er tilmeldt i år. Det er ny rekord. Uanset hvor mange der klarer den gennem middagsheden.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden