0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Se alle DHL-tiderne her

Og mød årets allersidste løber, Susan Rasmussen fra Holbæk Sygehus.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
JONAS PRYNER ANDERSEN
Foto: JONAS PRYNER ANDERSEN

SIDSTEN. Susan Rasmussen mutters alene. De øvrige 25.000 løbere er næsten i mål, mens hun venter på depechen i mørket.

DHL 2010
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
DHL 2010
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

21:29:46. Præcis på dette tidspunkt sluttede årets DHL-stafet fredag aften i Fælledparken, da sidste løber kom i mål i faklernes skær.

125.000 har dermed løbet 5 x 5 km DHL-stafet i Fælledparken, 40.000 i Aarhus, 17.000 i Odense og 7.000 i Aalborg. Og den allersidste til at bære depechen over den bippende måtte var altså 43-årige Susan Rasmussen fra køkkenet på Holbæk Sygehus.

RESULTATER: Se holdtiderne fra alle fem DHL-dage i København her

»Jeg løber altid som den sidste, så det er jeg vant til. Men det er første gang, jeg er blevet fulgt hele vejen af en mand på cykel med pandelampe«, siger Susan Rasmussen.

I målområdet har man længe været klar over, at hun var på vej, for fra hele lejren har man kunnet høre klapsalverne og råbene, som altid følger den sidste løber.

»Det var fedt med al den opbakning«, siger Susan.

Godt det ikke er mig

For selv om de fleste både er færdige med mad og vin, duggen er faldet, og faklen næsten brændt ned, har de fleste overskud til en salut til sidstemanden, måske fordi alle tænker: ’Godt det ikke er mig’!

»Vores alderspræsident fylder 60 næste gang, og hun gennemførte sin runde som stavgang – det trækker jo lidt ned på tiden, men vi synes, det er friskt af hende at stille op, så det er der selvfølgelig plads til«, siger Susan Rasmussen.

LÆS

Hvorefter hun lægger sig på knæ og snører chippen af, så holdet kan få sin officielle DHL-tid.

Roskilde Festivalstemning

En ganske værdig afslutningsbemærkning til et arrangement, hvor det først og fremmest handler om at være med, være sammen og være glade.

Som en ung pige, der kommer forbi for at hente sin mor efter DHL-stafetten, siger:

»Det er jo fuldkommen ligesom Roskilde Festivalen, det her«.

LÆS

Og måske er den ægte DHL-ånd allermest ægte lige præcis fredag, hvor det er de små arbejdspladser, foreninger og grupper af venner fra kvarteret, klubben eller kollegiet.

Som ikke har kæmpegrill, buffet og fadølsanlæg. Men som bare sidder på et regnslag og hygger i den sødlige lugt fra faklerne.

Mens folkene fra den arrangerende atletikklub Sparta så småt begynder at trække pløkker op af jorden og pakke DHL-lejren sammen. For 30. gang.

GUIDE