0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Test af hindbærsnitter: Hold snitterne væk fra de billigste: Der er for langt mellem hindbærrene

En god mørdej, marmelade, der smager af hindbær, og glasur er det, en god hindbærsnitte er lavet af. Men testvinderen er den eneste snitte uden glasur.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mikkel Hørlyck
Foto: Mikkel Hørlyck

Hindbærsnittens oprindelse fortaber sig, men ifølge madhistoriker Bettina Buhl er den formentlig fra 1970'erne eller 1980'erne.

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Niveauet af hindbærsnitter skuffer Politikens testdommere, da de smager sig igennem seks forskellige udgaver af den klassiske kage. Den bedste smager dog vidunderligt af brunet smør og hjemmelavet hindbærmarmelade.​​​​​

Præcis hvor hindbærsnitten har sin oprindelse, ved man ikke. Men den er ganske populær i landets bagerbutikker og på tankstationerne, hvor den står klar til at friste med sin enkle form af plader af mørdej lagt sammen med en hindbærmarmelade og toppet med for eksempel glasur, harlekindrys eller frysetørrede hindbær.

Men en så simpel kage kræver, at ingredienserne og håndværket er i orden, mener Politikens to testdommere, der har smagt sig igennem seks forskellige hindbærsnitter – svingende i kvalitet fra det katastrofale til det fremragende.

»En god hindbærsnitte afhænger virkelig meget af kvaliteten af mørdejen og af marmeladen, at der faktisk er rigtige hindbær i, og at den ikke bare er rød. Det er jo der, karaktertrækkene på en hindbærsnitte viser sig«, siger konditor Torben Bang, den ene af de to dommere.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter