SKRIV: Har du et godt råd mod frosne kabler?

Cykelsmede og læsere iler til undsætning med gode tips til, hvordan man undgår at cykle på arbejde i 1. gear.

Skriv

Betragter man de forbipasserende cyklister i disse frosne tider, er det bemærkelsesværdigt, hvor mange af dem, der enten hjuler afsted i 1. gear eller trækkes med overhovedet at få trådt pedalerne rundt, fordi gearet er gået i stå i 7. gear.

Og forleden kunne vi fortælle, at problemet er - næsten - uløseligt. Producenterne nægter at sende kabler på markedet, som er riummelige nok til, at man kan komme til at smøre dem, når kondensvandet i dem fryser til is.

Men flere læsere og cykelsmede er kommet med konstruktive ideer lige fra helt andre bremsesystemer til nye måder at smøre kablerne indvendigt på.

Har du gode ideer? Så kom med dem her. Vi - og mange andre - venter utålmodigt.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce