Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Skriv: Kender du nogen, der drikker for meget - og har du gjort noget ved det?

860.000 danskere drikker over den såkaldte højrisikogrænse.

Skriv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fire ud af ti danskere mener, at der generelt bliver indtaget alt for mange genstande.

Det viser en Megafonmåling lavet for Politiken og TV 2.

Ifølge Statens Institut for Folkesundhed drikker 860.000 af os over den såkaldte højrisikogrænse på 14 genstande for kvinder og 21 genstande for mænd pr. uge. Knap 600.00 er ikke afhængige, men har et såkaldt skadeligt forbrug.

LÆS ARTIKEL

Ifølge Megafon-undersøgelsen synes 40 procent af os, at det hører med til den danske folkekarakter at drikke, når vi er sammen. Alkohol er en integreret del af vores nationale forståelse af hygge og socialt samvær.

Og meget få danskere siger fra over for alkohol.

»Der er en forventning om, at alkohol indgår i næsten alle sociale sammenhænge. Det føles ofte uhøfligt ved en middag at sige nej tak.«, siger specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen Kit Broholm.

Har du sagt fra over for druk - enten ved selv at sige nej tak til alkohol eller at fortælle andre, at de drikker for meget. Og er det overhovedet i orden at blande sig i, hvor meget andre mennesker drikker?

Skriv din kommentar i bunden af denne artikel.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden