Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Det er på jobbet, at kampen mod fedme skal sættes ind, mener ekspert. Arkivfoto.
Foto: JENS DRESLING

Det er på jobbet, at kampen mod fedme skal sættes ind, mener ekspert. Arkivfoto.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskerne bliver fede på jobbet

Slik på mødebordet og usund kantinemad. En stor del af danskernes fedmeproblemer stammer fra arbejdspladsen, mener ekspert.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Personalepleje og fredagshygge betyder ofte kage og søde sager på arbejdspladsen.

Men selv om det er hyggeligt, er det også en af hovedårsagerne til at danskerne bliver federe og federe.

Det forklarer Hanne Jensen, ernæringskonsulent ved Institut for Human Ernæring på Købanhavns Universitet til Søndagsavisen.

Stor arbejdsplads giver stor mave»Den måde vi tit fejrer eller vil gøre det hyggeligt på arbejdspladsen, er med søde sager. Det er en del af vores arbejdskultur«, siger hun og fortsætter,

»Det gør sådan set ikke noget, at det sker en gang imellem, men er man på en stor arbejdsplads, hvor der tit er fødselsdag, kan det hurtigt gå galt«.

Så derfor opfordrer hun danskere, der gerne vil tabe sig, til at tænke sig om en ekstra gang, inden de kaster sig over fødselsdagskagen og slikskålen på mødebordet.

Virksomhederne ved det godt

Mange virksomheder, pointerer Hanne Jensen, har indset problemet og gør allerede en aktiv indsats for at holde deres ansatte sunde.

Men ansvaret, forklarer hun, ligger stadig hos de ansatte, der skal holde sig fra det firturestegte med remolade i kantinen.

»Ofte er det sådan, at når virksomhederne har en frokostordning, bliver der både serveret sund og usund mad samtidig, og der er der mange, der lader sig friste«, siger hun.

Så derfor, forklarer hun til Søndagsavisen, er det meget vigtigt, at man kigger på sine kostvaner på jobbet, hvis man gerne vil tabe sig.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden