Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Et barn er i større fare for at udvikle fedme, hvis forældrene er stressede i længere tid, viser svensk forskning Tegning af Roald Als.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stressede forældre kan medføre tykke børn

Hvis forældrene er stressede i længere tid, tredobles børnenes risiko for at blive overvægtige.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Små børn har en øget risko for at blive overvægtige, hvis forældrene er stressede over en længere periode.

Det overraskende resultat er den svenske forsker, Felix-Sebastian Koch, kommet frem til i en stor svensk undersøgelse, hvor han har stillet en lang række spørgsmål til 7.443 svenske familier, skriver FDB's medlemsblad Samvirke.

Børnene tredobler deres risiko for at blive overvægtige - også selvom man justerer for andre faktorer, der kan spille ind, som f.eks. forældrenes vægt, uddannelse, civilstand.

Bekymring nedarves til børnene
Forskeren mener, at forældres bekymring smitter af på børnene.

»Egentlig ville vi gerne spørge børnene selv, men de er for små til at svare. Men tidligere undersøgelser har vist, at hvis forældrene bekymrer sig meget, så går det ud over barnets selvværd,« siger han til Samvirke.

Stress fører til sløvhed og sliklyst
Felix-Sebastian Koch og hans forskerteam har ikke endnu fundet ud af, hvorfor børn af stressede forældre har en øget tendens til at blive tykke. Men han har et par gode bud.

»Vi kigger på flere muligheder. En forklaring kan være, at stress ændrer stofskiftet så børnene føler sig mere sultne. Samtidig er der resultater, der peger på, at stress kan føre til sløvhed og sliksult«, siger Felix-Sebastian Koch.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden