0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Pinjekerner kan ødelægge smagssansen

Flere europæiske forbrugere har mistet smagssansen i op til flere uger efter at have spist kinesiske pinjekerner. Myndighederne er på bar bund.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
JENS DRESLING
Foto: JENS DRESLING

Arkivfoto.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Mindst fire danskere, 200 svenskere og et ukendt antal borgere i resten af Europa har i løbet af de seneste måneder mistet smagssansen midlertidigt efter at have spist pinjekerner. Det skriver 24timer.

»De har alle oplyst, at de fik en metalsmag i munden cirka et døgn eller to efter, de havde spist pinjekerner, og bagefter har folk ikke kunnet smage noget i en periode på en til to uger. Så er smagssansen heldigvis kommet tilbage«, siger miljøkemiker i Fødevarestyrelsen Lulu Krüger.

ritzau

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce