Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FINN FRANDSEN
Foto: FINN FRANDSEN

Sundt. Luften er blevet renere for københavnerne. Forureningen med ultrafine partikler er nemlig halveret

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavnerne trækker renere luft

Forureningen med ultrafine partikler er halveret, viser undersøgelse.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er større grund til at tage dybe indåndinger i København, for luften i hovedstaden er blevet markant renere.

Fra år 2002 til 2010 er forureningen med ultrafine partikler nemlig faldet med cirka 50 procent, viser foreløbige resultater fra Danmarks Miljøundersøgelser ved Aarhus Universitet. Det skal ses i lyset af, at den mest skadelige del af luftforureningen er partikelforurening, som øger risikoen for at blive syg.

»Derfor er det godt nyt, når de her tal viser, at luftforureningen med ultrafine partikler er halveret, og københavnerne nu kan indånde friskere luft. Selvom luften i København er blandt de reneste i de europæiske storbyer, skal vi tage partikelforureningen alvorligt«, siger miljøminister Karen Ellemann i en pressemeddelelse.

Vellykket indsats

Regeringen har igennem de sidste år sat en række initiativer igang for at få nedbragt partikelforureningen, som menes at øge risikoen for hjertekarsygdomme, kronisk bronkitis og lungekræft, og den renere luft er altså resultatet, lyder det fra miljøministeren.

»Det her viser, at regeringens indsats på luftområdet bærer frugt, og at det virker, når vi stiller skærpede krav til biler«, siger Karen Ellemann i pressemeddelelsen.

LÆS ARTIKLEN

Halveringen af partikelforureningen hænger ifølge Miljøstyrelsen tæt sammen med fornyelsen af bilparken, at flere kørertøjer har fået partikelfiltre samt indførelse af miljøzoner.

»Jeg forventer, at partikelforureningen fortsat vil falde i takt med, at alle nye dieselbiler har indbyggede partikelfiltre. Det er vigtigt, at vi fortsat arbejder for renere luft og på at få partikelforureningen endnu længere ned«, siger hun.

Den endelige rapport fra Danmarks Miljøundersøgelser forventes at ligge klar i slutningen af maj.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden