Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 JOACHIM ADRIAN
Foto: JOACHIM ADRIAN

»De japanske råvarer, som vi bruger i vores sushi, stammer alle fra vores lager, og er alle blevet fremstillet inden ulykken. Desuden har vi aflyst en enkelt sending der var bestilt, fordi vi var usikre på om varerne kan være forurenet efter de er produceret«, siger Anders P. Christensen fra firmaet Taste of Tokyo. Billedet her er tang.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er slut med japansk tang og wasabi

Importører afviser japanske varer, selv om de tjekkes af Fødevarestyrelsen.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fødevarestyrelsen er begyndt at tjekke japanske fødevarer, der kommer ind i landet for radioaktivitet.

Men importører siger allerede nej tak til blandt andet soja, wasabi, tang og grøn the fra Japan. I stedet kan vi vente dårligere erstatninger fra Kina.

EU tager stikprøver

EU-landene er fra denne uge begyndt at tage stikprøver af japanske fødevarer for at teste for radioaktivitet. Importørerne skal anmelde to døgn inden de venter en forsendelse.

Fødevareberedskabschef Kim Vandrup Sigsgaard siger til DR-Nyheder at han ikke forventer at man får travlt med kontrollen.

»Indtil nu har vi ikke fået nogen anmeldelser. Danmark importerer kun få fødevarer fra Japan. Det drejer sig hovedsageligt om ingredienser til sushi, grøn the og sesamfrø«, siger Kim Vandrup Sigsgaard

En af landets største sushi-producenter, Taste of Tokyo, der blandt andet leverer til supermarkederne, har allerede standset importen fra Japan. Bare for en sikkerheds skyld.

»Vi plejer at få soja, wasabi, ingefær og tang fra leverandører i Japan. Vi har ikke købt noget siden naturkatastrofen og de efterfølgende atomudslip. Der er for stor usikkerhed«, siger direktør for Taste of Tokyo, Anders P. Christensen til DR-Nyheder.

LÆS ARTIKEL

»De japanske råvarer, som vi bruger i vores sushi, stammer alle fra vores lager, og er alle blevet fremstillet inden ulykken. Desuden har vi aflyst en enkelt sending der var bestilt, fordi vi var usikre på om varerne kan være forurenet efter de er produceret«, siger Anders P. Christensen.

Taste of Tokyo er nu ved af finde ved at finde leverandører andre steder.

»Vores japanske samarbejdspartnere er i gang med at finde nye leverandører i Kina, der kan leve op til den høje japanske kvalitet«, forklarer direktøren fra Taste of Tokyo.

Men han erkender at det bliver den næstbedste løsning. Kvaliteten er normalt bedst i de japanske produkter.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden