Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Livsstilens effekt på barnløshed tjekkes

Ny undersøgelse skal kortlægge, om dårlig livsstil er årsagen til, at mange par har svært ved at få børn.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For første gang nogensinde vil danske forskere via nettet undersøge sammenhængen mellem mænds livsstil og evnen til at få børn.

Op mod hvert femte par oplever perioder med nedsat fertilitet, og i en fjerdedel af tilfældene ved man ikke hvorfor.

Svarene kan ligge i livsstilen. Derfor skal det nu kortlægges, om livsstilen hos danske mænd og kvinder påvirker deres evne til at få børn. Det skal ske med undersøgelsen SnartForældre.dk.

Klinisk Epidemiologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital har siden 2007 undersøgt sammenhængen mellem livsstil og frugtbarhed hos kvinder, der prøver at blive gravide.

Mere end 6.000 deltagere Indtil videre har over 6.000 kvinder deltaget. Nu udvides undersøgelsen til også at omfatte mænd. Man ved nemlig meget lidt om sammenhængen mellem mænds livsstil og deres evne til at få børn.

Målet er nu at samle oplysninger fra yderligere 10.000 kvinder samt 10.000 mænd.

»Når vi vil dykke længere ned i sammenhængen mellem livsstil og graviditet, skyldes det blandt andet vores succes med den første undersøgelse«, siger seniorforsker Ellen M. Mikkelsen og fortsætter:

»Deltagerne er bedre end ventet til at give os grundige oplysninger via nettet. Oplysningerne viser sig at være meget troværdige«.

Gav ny viden

Undersøgelsen af kvinders livsstil gav for eksempel ny viden om, at kvinder, der vejede væsentligt mere, end da de var 17 år gamle, havde mindre chance for at blive gravide, end de der holdt deres vægt.

Et sideformål med den nye undersøgelse er at finde ud af, om forældrenes livsstil påvirker barnets fødselsvægt og risikoen for abort.

Vil man deltage i undersøgelsen, kan man tilmelde sig på: http://www.snartforaeldre.dk

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden