0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Cykel-VM: Kristine satser på at føde mellem kl. 18 og 8

Højgravid bor tæt på Riget, men risikerer kæmpe omvej, når hun skal føde.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Kristine Poulsen-Hansen er i et dilemma.

På den ene side vil hun gerne snart føde sit første barn, på den anden side vil det være nemmere at vente til efter cykel-VM, der afspærrer Københavns centrum indtil på torsdag.

Hun bor nemlig i Klerkegade i København, der er en del af den afspærrede zone. Og selv om der kun er to kilometer mellem Kristine Poulsen-Hansens hjem og Rigshospitalet, hvor hun skal føde, kan det blive en længere tur i bil.

LÆS ARTIKEL

Hun har regnet ud, at hvis hun får veer, mens der køres cykelløb i Københavns gader, skal bilturen gå gennem indre by i modsat retning af hospitalet, over Knippelsbro og over Sjællandsbroen og derefter ad ring 2 til Rigshospitalet. Det giver en tur på lidt over 20 kilometer, mens turen normalt kun er to kilometer lang. Tanken om den lange biltur er hun ikke særlig begejstret for:

»I forvejen er man lidt nervøs og anspændt, og hospitalet vil jo heller ikke have, at man kommer for tidligt. Skal vi så rundt om byen, samtidig med, at der måske er trafikprop - krydset ved Christmas Møllers Plads og Knippelsbro er i forvejen altid enormt trafikeret. Jeg føler ikke, jeg kan styre situationen, og det er en usikkerhed, jeg ikke kan lide«, siger Kristine Poulsen-Hansen.

Hun er førstegangsfødende og er sat til slutningen af ugen, men der er tradition i hendes familie for at føde tidligt.

Kun åbent mellem klokken 18 og 08
Hvis Kristine Poulsen-Hansen går i fødsel, kan hun komme ud af den afspærrede del af byen gennem en række andre porte end Knippelsbro, som er tættere på Rigshospitalet. Det er blandt andet krydset ved Sølvgade og Øster Farimagsgade, men de porte er kun åbne for beboere mellem klokken 18 og 08.

LÆS ARTIKEL

Kristine Poulsen-Hansen, der til daglig arbejder i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, ønsker ikke, at man lader være med at afholde et sådan cykelløb i byen. Hun så dog gerne bedre forhold for dem, der skal ud af byen og som måske ikke lige kan tage bus eller metro.

»I bund og grund ville jeg foretrække, at de sørger for adgangsforhold, så man bedre kan komme ud af byen. Det er lidt mærkeligt at lukke nogen inde. Informationsindsatsen fra Københavns Kommune og de andre arrangører kunne være bedre. Det er fint at få store begivenheder til byen, men det skal også være muligt at leve her«, siger Kristine Poulsen-Hansen.

Hun tilføjer, at området omkring hendes bopæl bliver afspærret tre til fire gange om året for større begivenheder som Copenhagen Marathon og altså nu VM i Landevejscykling.

Nødløsninger er på plads

Nu har Kristine Poulsen-Hansen og kæresten opstillet en række nødløsninger, hvis hun skal på hospitalet i en fart. Eksempelvis at blive kørt til bygrænsen, krydse afspærringerne og blive samlet op af en anden bil eller taxa og kørt de sidste 500 meter på hospitalet. Hun og kæresten har endda joket med, at det kan blive nødvendigt at låne naboernes Christiania-cykel og komme derhen på den måde.

LÆS ARTIKEL

Derudover over er hun fortrøstningsfuld i forhold til den lidt unormale situation:

»Man skal ikke skal tage sorgerne på forskud. Mest af alt tænker jeg umiddelbart, at vi satser på at køre efter klokken 18«, griner Kristine Poulsen-Hansen, der i øvrigt skal have en pige.

Københavns Kommune oplyser, at hvis man under VM befinder sig i en akutsituation, skal man ringe 112 - så vil man blive hjulpet gennem afspærringer, hvis det er nødvendigt.