Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Følg de kendtes overskæg på politiken.dk

Simon Kvamm, Jesper Nøddesbo og Andreas Laudrup får overskæg for at sætte fokus på prostatakræft.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I dag går der overskæg i det for en lang række danske mænd.

For frem til den 1. december rykker det australske velgørenhedsprojekt Movember ind på overlæberne af de danske mænd, der vælger at sætte fokus på prostatakræft ved at anlægge sig et cykelstyr, en skovsnegl eller en Uffe Ellemann-gevækst.

Blandt dem, der tager del i projektet er musikeren Simon Kvamm fra Nephew og De Eneste To, fodboldspilleren Andreas Laudrup fra FC Nordsjælland og håndboldspillerne Jesper Nøddesbo (FC Barcelona) og Mads Larsen (AG København).

Spænding i vente

Du kan den næste måned følge deres overskæg her på politiken.dk. De første billeder, hvor de fire deltagere har ansigter som en nypudret barnenumse, kan ses i dag. Og de næste fire uger, bliver det så muligt at se, hvilken overskægsvariant, der dukker op på deres ansigter, efterhånden som skægvæksten tager til. Og det er ikke alle, der helt ved, hvad de går ind til.

»Jeg er ganske spændt. Jeg har ikke den kraftigste skægvækst, så jeg tror måske, jeg forsøger at få et musketer-overskæg«, fortæller håndboldspilleren Mads Larsen fra mesterholdet AG København.

LÆS ARTIKEL

Movember-ideen startede i Australien i 2003, hvor et par venner for sjov besluttede at teste hinandens mod til at gro overskæg. Siden da har projektet udviklet sig fra et lille velgørenheds-arrangement til en global NGO, der har bredt sig til 14 lande. Sidste år lod 450.000 mænd verden over overskægget stå og indsamlede godt 400 millioner kroner.

Du kan stadig nå at deltage ved at tilmelde dig Movember på movember.com, hvorpå dine venner og familie i løbet af hele november kan støtte din skægvækst med donationer, der i sidste ende går til at bekæmpe prostatakræft – den mest almindelige kræftform blandt danske mænd.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden